Sorin Oancea, unul dintre acţionarii B1 TV, a venit marţi la DNA, el declarând că a fost citat în calitate de martor în dosarul lui Ludovic Orban, cu care a vorbit, dar niciodată despre vreo sumă de bani care să ajungă la postul de televiziune.
“Am fost chemat în dosarul lui Ludovic Orban. Am vorbit un pic cu dumnealui, evident, cu toţi oamenii politici. Evident că la B1 nu se plătesc emisiunile electorale. Legea interzice campania pe bani. Este o lege, aşa cum o ştiţi. Legea de finanţare a partidelor este destul de proastă”, a spus Sorin Oancea.
El a precizat că aşa cum s-a văzut cu domnul Orban, s-a văzut şi cu alţi politicieni.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
“Nu s-a menţionat vreodată vreo sumă de bani... Acuzatiile sunt la domnul Orban, nu la noi”, a mai spus Oancea.
În acelaşi dosar a fost audiat, marţi, şi Cozmin Guşă, unul dintre acţionarii principali ai Realitatea Media, el declarând că a fost citat în calitate de martor.
Guşă a precizat că nu este el patronul de televiziune la care trebuiau să ajungă banii pentru promovarea imaginii lui Orban în campania electorală pentru alegerile locale.
Ludovic Orban a fost pus în 11 aprilie sub control judiciar pentru 60 de zile şi în aceeaşi zi a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.
Ludovic Orban este acuzat că, în luna martie, a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorală la Primăria Capitalei, cerând ca banii să ajungă la persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.
“Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, arată procurorii.
În timpul controlului judiciar, Ludovic Orban are interdicţie să părăsească ţara şi să se apropie sau să comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor. De asemenea, Orban este obligat să meargă la DNA ori de câte ori este chemat şi să se prezinte la Secţia 23 de Poliţie de două ori pe săptămână, luni şi joi.
Orban a contestat controlul judiciar, cererea lui de ridicare a măsurii preventive fiind judecată marţi la instanţa supremă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.