Fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar rămâne în arest preventiv în dosarul în care este urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti respingând, luni, contestaţia lui Blejnar la decizia Tribunalului Prahova de emitere a mandatului de arestare pe numele său.
Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au menţinut, luni, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis săptămâna trecută de Tribunalul Prahova pe numele fostului preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, urmărit penal pentru trafic de influenţă într-un dosar instrumentat de DNA Ploieşti.
Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Sorin Blejnar a fost scos, luni, din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova situat în municipiul Câmpina şi adus la Curtea de Apel Ploieşti unde s-a judecat contestaţia sa la arestarea preventivă.
Blejnar a fost arestat preventiv în data de 8 noiembrie, de către magistraţii Tribunalului Prahova, după câteva ore de deliberări, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, în 2011, în favoarea unei firme pentru ca aceasta să câştige contracte cu ANAF, Blejnar fiind suspectat că a primit 20% din valoarea acestora, respectiv peste 13 milioane de lei.
Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă al procurorilor, Sorin Blejnar a folosit cinci firme de tip fantomă, ai căror asociaţi sunt cu precădere cetăţeni arabi, pentru a scoate din bancă cele aproximativ trei milioane de euro primite drept mită de la o societate în favoarea căreia a intervenit pentru ca aceasta să câştige două contracte cu ANAF, susţin procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă.
Procurorii DNA, care îl acuză pe Sorin Blejnar de trafic de influenţă susţin că, după ce a primit de la o firmă care a încheiat două contracte cu ANAF suma de 13.172.520 lei, reprezentând peste 20 la sută din valoarea celor două contracte, Blejnar a folosit mai multe firme fantomă care au făcut tranzacţii de tip evazionist, pentru a scoate banii din bancă.
Documentul citat precizează că fostul preşedinte al ANAF a intervenit pentru ca o firmă să primească, în octombrie 2011, două contracte cu instituţia pe care Blejnar o conducea, respectiv un contract cu valoarea de 36.297.280 lei din care Blejnar ar fi primit 7.266.400 lei şi un contract cu valoarea de 28.066.780 lei din care fostul şef al ANAF ar fi primit suma de 5.906.120 lei.
Banii ar fi fost viraţi prin intermediul unei firme subcontractoare către o societate de tip fantomă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...