Şase cetăţeni străini au fost condamnaţi, miercuri, de Tribunalul Constanţa, la pedepse cuprinse între 18,5 ani de închisoare şi 19,5 ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri, ei introducând în urmă cu aproape doi în România, prin Portul Constanţa, aproximativ 2,5 tone de cocaină. Drogurile urmau să ajungă în Europa de Vest, valoarea acestora depăşind 600 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tribunalul Constanţa a dat miercuri decizia în dosarul celor şase cetăţeni străini, implicaţi în aducerea în România a unei cantităţi de 2,5 tone de cocaină.

Astfel, liderul grupării, Mimoun Kaabouni, de origine marocană, cu cetăţenie spaniolă şi olandeză, a primit o condamnare de 19,4 ani de închisoare, cetăţeanul columbian Ramon Diego Narvaez a fost condamnat la 19,5 ani de închisoare, lituanienii Audrius Laurincikas şi Vygantas Gaidamavicius – 18,5 ani de închisoare fiecare şi ceilalţi doi membri ai grupării,

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Nerijus Mikailionis, Tadas Miceika, tot din Lituania, urmează să execute o pedeapsă de 18,6 ani de închisoare. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare la Curtea de Apel Constanţa.

Procurorii DIICOT au stabilit că în perioada aprilie - iunie a anului 2016 bărbaţii respectiv au introdus în România, prin Portul Constanţa, 2,5 tone de cocaină, ei ascuzând drogurile în spaţii special amenajate ale unor containere. Astfel, ei au utilizat ca paravan operaţiuni de import- export de aproximativ 320 de tone de banane aduse din Columbia în România.  

De asemenea, între 21 – 29 iunie 2016, ei au încercat să scoată din România cantitatea de droguri, aceasta urma să ajungă în Europa de Vest.

“Pentru extragerea drogurilor, ei au închiriat un depozit pe raza localităţii Eforie Sud, desfăşurând aceste activităţi la data de 27 iunie 2016 şi  la data de  29 iunie 2016, orele 20:00, moment în care procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu ofiţeri din cadrul DCCO au descins la acest imobil procedându-se astfel  la constatarea în flagrant a infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc”, spuneau procurorii DIICOT. Anchetatorii au reuşit astfel prinderea a cinci dintre cei şase membri ai grupării. Tot în 29 iunie 2016, Mimoun Kaabouni a fost reţinut de către autorităţile spaniole în timp ce încerca să părăsească ţara, pe aeroportul din Malaga, el fiind adus în România în septembrie 2016.   

Valoarea de piaţă a drogurilor se ridica la 625 de milioane de euro, afirmau procurorii DIICOT.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.