Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, susţine, într-o postare pe Facebook, că justiţia înseamnă ”un strop de smerenie şi multă înţelegere, înţelepciune şi omenie”, fiind vorba despre o poveste ”cu şi despre oameni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Importăm pătrunjel şi usturoi şi exportăm scandal. Incapabili să depăşim nivelul precupeţelor care au ca unic argument poalele ridicate în cap, ne hrănim din certuri, conflicte şi scandal. De aceea, trebuie să vorbim despre momentul Alba Iulia, 16 noiembrie. Pentru că, în aceeaşi sală, uitând preţ de o zi de revoluţii fără miză şi revocări contestate la nesfârşit, judecătorii şi procurorii au ascultat lecţii de Istorie. Au vorbit avocaţi şi foşti magistraţi, profesori şi oameni politici, despre istorie şi justiţie, despre decenţă şi onoare. Despre normalitate”, a scris Stoicescu, luni, pe Facebook. 

Preşedintele Tribunalului Timiş mai spune că justiţia este ”o poveste cu şi despre oameni”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Justiţia nu înseamnă protocoale şi DNA. Justiţia nu este o poveste despre dosare, înscrisuri şi expertize; este o poveste cu şi despre oameni. Cu necazurile şi suferinţele lor. Cu păcatele lor. Şi, mai ales, cu speranţă. Magistratura nu înseamnă salarii şi pensii speciale, privilegii şi onoruri. Este o vocaţie, nu un job de 8 ore. Dacă eşti Magistrat, pleci acasă cu problemele oamenilor din faţa ta, indiferent ce sfaturi vei primi de la cei care ne învaţă să fim zen. Pentru că schimbi destine. Hotărăşti cui rămâne o casă şi cine pleacă, după o muncă de o viaţă; cine creşte copilul, pe care celălalt părinte îl va vedea, poate, o dată pe lună”, a mai scris preşedintele Tribunalului Timiş.

Stoicescu spune că şi inculpaţii au poveşti de viaţă.

”Inculpaţii din faţa ta au poveştile lor de viaţă, pe care nu întotdeauna le înţelegi… Decizia ta de a–i trimite după gratii le schimbă, însă, viaţa pentru totdeauna. Nu ne vor salva străinii. Noi trebuie să o facem”, a mai scris Stoicescu.

Preşedintele Tribunalului Timiş mai spune că vom rămâne la periferia istoriei până în momentul în care şi ultimul magistrat va înţelege că în meseria aceasta este nevoie de smerenie, înţelepciune, înţelegere şi omenie.

”Când ultimul magistrat din ţara asta va înţelege că magistratura înseamnă un strop de smerenie şi multă înţelegere, înţelepciune şi omenie, vom fi salvaţi. Până atunci, rămânem la periferia istoriei, mâncând seminţe, cu petul de bere în mână. Vom continua să importăm iluzii şi să exportăm minciună”, a mai scris Stoicescu.

În finalul scrisorii, Adriana Stoicescu multumeşte judecătoarelor Simona Marcu şi Evelina Oprina pentru momentul Alba Iulia din 16 noiembrie. În data de 16 noiembrie, la Alba Iulia, a avut loc o întâlnire a Consiliului Superior al Magistraturii pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.