Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat miercuri, întrebat dacă patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost filat, că "este o măsură procesuală care face parte din procesul penal”, precizând că nu poate face alte comentarii legate de un dosar în care se fac cercetări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Petre Tobă a mai spus că, în cazul Hexi Pharma, fiind vorba de un dosar penal aflat în curs, nu poate face niciun fel de comentariu.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Testele ADN au confirmat că şoferul mort în accident este Dan Condrea, procurorii anunţând, marţi, că profilul genetic aparţine unui bărbat care este tatăl biologic al minorului C.D (Condrea David -n.r.).

Fosta soţie a lui Dan Condrea, Laura Geoergescu, susţine că patronul Hexi Pharma a fost agent SIE şi că a fost filat de SRI. Aceasta spune că în anturajul lor erau foarte mulţi ofiţeri, atât din serviciile de informaţii, cât şi din Ministerul de Interne, cărora Hexi Pharma le plătea TVA pentru maşini în schimbul unei protecţii în momentul în care existau abateri de la normele rutiere.

“Dan Condrea a fost agent SIE. Ştiu pentru că l-am întrebat şi nu mi-a răspuns nimic, deşi el îmi răspundea mereu la întrebări. Dacă nu mi-a răspuns, înseamnă că era agent SIE. În tot anturajul nostru erau ofiţeri SIE şi SRI”, a spus Laura Georgescu.

Comisia SRI a arătat, în urma controlului suplimentar asupra Serviciului, că Hexi Pharma, Dan Condrea sau alţi reprezentanţi ai firmei nu au constituit “un caz de securitate naţională”, iar aceştia “nu au făcut obiectul unor mandate de securitate naţională sau măsuri de supraveghere operativă”.

Procurorul general al Parchetului instanţei supreme, Augustin Lazăr, a declarat că nu crede că era necesar ca Dan Condrea să fie filat, precizând că nu existau suspiciuni că patronul Hexi Pharma ar fi vrut să se sustragă urmăririi penale. 

Investigaţia privind decesul lui Condrea este făcută de aceiaşi procurori care fac ancheta în dosarul dezinfectanţilor Hexi Pharma.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de "participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor". Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.