Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de reabilitarea judecătorească a Monicăi Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, condamnată în 2015 la cinci ani de închisoare în dosarul ”2 Mai”, în care a fost judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual şi participaţie improprie de acces fără drept la un sistem informatic. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de persoana condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Iacob Ridzi Monica Maria cu privire la condamnarea de 5 (cinci) ani închisoare dispusă prin sentinţa penală nr. 73 din 27 ianuarie 2014 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, în dosarul nr.3721/1/2011, definitivă prin decizia penală nr. 24 din 16 februarie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2616/1/2014”, se arată în minuta instanţei.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Magistraţii au precizat că, după ce această hotărâre rămâne definitivă, încetează decăderile şi interdicţiile rezultate din condamnare. 
 
”După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua menţiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârii judecătoreşti prin care s-a pronunţat condamnarea pentru care s-a dispus reabilitarea. Încetează decăderile, interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea cererii de reabilitare rămân în sarcina statului”, a menţionat sursa citată.
 
Decizia ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare. 
 
Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată în 2015 la cinci ani de închisoare în dosarul ”2 Mai”, în care a fost judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual şi participaţie improprie de acces fără drept la un sistem informatic. Alături de Ridzi, în acelaşi dosar, au fost judecate şi condamnate alte 11 persoane, foşti angajaţi ai ministerului Tineretului, administratori de firme, colaboratori. Ea a fost găsită vinovată după ce procurorii DNA au acuzat-o că a plătit în 2009 servicii fictive unor companii preferenţiale, pentru organizarea manifestărilor de Ziua Tineretului, şi astfel a adus un prejudiciu de peste 600.000 de euro Ministerului Turismului.
 
Ridzi a fost eliberată condiţionat în noiembrie 2017.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.