Patru funcţionari publici din administraţia locală a oraşului Feteşti - trei de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Feteşti şi unul din cadrul Biroului Registru Agricol din cadrul Primăriei Feteşti - au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu eliberarea unor acte de identitate. În acelaşi dosar au fost deferite justiţiei încă două persoane.
Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, instituţie care a instrumentat acest dosar, şase persoane, între care patru funcţionari publici din administraţa locală a municipiului Feteşti, au fost trimise în judecată, pentru mai multe infracţiuni în legătură cu eliberarea unor cărţi de identitate, fapte care au avut loc în anul 2019.
Printre inculpaţi se numără un referent în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Feteşti, acuzat de 15 acte de luare de mită, complicitate la dare de mită, complicitate la luare de mită, instigare la luare de mită şi acces ilegal la un sistem informatic, un inspector în cadrul aceleiaşi instituţii inculpat pentru luare de mită în formă continuată, respectiv şase acte materiale, un alt inspector de la Evidenţa Persoanelot Feteşti, acuzat de trei acte materiale de luare de mită şi un inspector în cadrul Biroul Registru Agricol din cadrul Primăriei Municipiului Feteşti, trimis în judecată pentru luare de mită - 4 acte materiale, complicitate la luare de mită - 4 acte materiale, trafic de influenţă -3 acte materiale, fals intelectual - 2 acte materiale, complicitate la uz de fals şi uz de fals.
Alături de cei patru funcţionari publici au fost trimişi în judecată, în acelaşi dosar alte două persoane, una sub acuzaţia de de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, iar cealaltă pentru dare de mită.
"Din probatoriul administrat în cauză s-a reţinut că, în perioada iunie – octombrie 2019, cei patru funcţionari publici au pretins, primit sau au acceptat promisiunea primirii unor sume de bani în lei şi valută ori alte foloase, în mod direct, sau prin intermediari, din partea unor persoane fizice interesate de obţinerea cărţilor de identitate, a căror valabilitate a expirat, ori ca urmare a schimbării domiciliului, stabilirea reşedinţei, pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate”, au reţinut anchetatorii într-un comunicat dat publicităţii luni.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.