Poliţiştii din oraşul Haţeg, judeţul Hunedoara, s-au autosesizat din oficiu, după ce pe o reţea de socializare un bărbat dezvăluia că o bătrână din comuna Pui a primit o sumă de bani de la un bărbat pentru a o determina pe aceasta să îl voteze la alegerile locale de duminică. Femeia a declarat poliţiştilor că a încasat un ajutor social de la caseria Primăriei Pui, întrucât aceasta are program şi sâmbăta. În cauză, poliţiştii au deschis dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”La data de 08 iunie 2024, în jurul orei 19.00, Poliţia Oraşului Haţeg s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o reţea de socializare, un utilizator a postat un videoclip având comentarii vizând o posibilă infracţiune în context electoral. Utilizatorul contului a fost identificat ca fiind un bărbat de 53 de ani, din comuna Pui, care  susţine faptul că are bănuiala că un alt bărbat, din comuna Pui, ar fi oferit o sumă de bani unei femei, pentru a o determina să îl voteze”, a transmis IPJ Hunedoara.

Poliţiştii au identificat-o pe femeia care primise bani, aceasta fiind o bătrână de 73 de ani.

”Femeia în cauză a fost identificată ca fiind o persoană de 73 de ani, din comuna Pui, care a relatat faptul că a încasat în cursul acestei zile un ajutor social de la caseria Primăriei Comunei Pui, întrucât această instituţie are program de lucru cu publicul şi în cursul zilei de sâmbătă”, a mai precizat IPJ Hunedoara.

În cauză, poliţiştii au înregistrat dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor. Cercetările continuă în acest caz sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg.

 

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.