Procurorii din Gorj au trimis în judecată zece persoane pentru participarea la partide ilegale de vânătoare, în urmă cu doi ani, ocazie cu care au împuşcat patru exemplare de cerb.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a zece persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 51 de ani, pentru infracţiuni prevăzute de Legea nr. 407/2006, a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Procurorii au stabilit că în perioada 25 septembrie 2022 – 1 octombrie 2022, pe fondurile de vânătoare nr. 1 Obârşia Lotrului şi nr. 12 Gilort au fost efectuate trei acţiuni de vânătoare ilegale, la care au participat atât persoane autorizate pentru a deţine purta şi folosi arme letale de vânătoare, cât şi persoane neautorizate în acest sens.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Anchetatorii au precizat că, în noaptea de 25/26 septembrie 2022, au fost împuşcate două exemplare de cerb, iar în nopţile  de 28/29 septembrie 2022 şi 30 septembrie / 1 octombrie 2022, câte un exemplar de cerb.

Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorun a comunicat că persoanele trimise în judecată au achitat integral prejudiciul, în sumă totală de 24.000 de euro.

”În fapt, s-a reţinut că în nopţile de 25/26.09.2022, de 28/29.09.2022, respectiv de 30.09/01.10.09.2022, au existat deplasări ale inculpaţilor în fondurile cinegetice nr. 12 Gilort şi nr. 1 Obârşia Lotrului, situate pe teritoriul administrativ al comunei Voineasa, judeţul Vâlcea, care au participat la partide de vânătoare planificate în prealabil şi pentru care nu au existat autorizaţii eliberate de administratorul fondului de vânătoare, împrejurări în care au fost ucise prin împuşcare patru exemplare din specia cerb. Ulterior, vânatul împuşcat a fost transportat la stâna deţinută de unul dintre inculpaţi în golul alpin Larga, unde s-a procedat la jupuirea, eviscerarea şi tranşarea acestora”, au transmis procurorii.

De asemenea, anchetatorii au solicitat confiscarea specială a mai multor bunuri folosite la săvârşirea infracţiunilor, printre care maşinile cu care a fost transportat vânatul, trei arme letale de vânătoare cu glonţ, mai multe trofee de vânătoare.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Novaci, pentru soluţionare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.