Fostul director al Serviciului Public Local de Termoficare Braşov Ionuţ Mircea Marin a fost trimis în judecată de procurorii DNA Braşov pentru luare de mită în formă continuată după ce ar fi pretins şi ar fi primit de la reprezentanţii unei firme bunuri în valoare de peste 270.000 de lei pentru a asigura derularea în bune condiţii a contractelor pe care compania de termoficare le avea cu acea firmă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Ionuţ Mircea Marin, la data faptei director al Serviciului Public Local de Termoficare (S.P.L.T.) Braşov pentru luare de mită, în formă continuată.

”În perioada 2018-2023, inculpatul Marin Ionuţ Mircea, în calitate de director al Serviciului Public Local de Termoficare Braşov, ar fi pretins şi ar fi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale bunuri cu titlu de mită în valoare totală de 270.710,19 lei (container modular cu grup sanitar, generator de curent electric, etc). Foloasele respective ar fi fost primite de inculpat pentru a asigura derularea în bune condiţii a contractelor pe care S.P.L.T. Braşov le avea încheiate cu societatea oamenilor de afaceri”, arată DNA, marţi, într-un comunicat de presă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri care aparţin inculpatului Marin Ionuţ Mircea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse.

Potrivit DNA, Marin a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie. În august anul trecut, procurorii DNA anunţau trimiterea în judecată a conducerii Serviciului Public Local de Termoficare Braşov în dosarul care vizează atribuirea ilegală a unor contracte. Directorul Marin Ionuţ Mircea este acuzat, în acest dosar, între altele, de luare de mită, trafic de influenţă şi conducere fără permis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.