Fostul director adjunct al SRI Florian Coldea şi fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, sunt audiaţi joi de mai multe ore, la DNA, prezenţa lor la DNA fiind consecinţa unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg. Hideg susţine că i s-a cerut de către Dumbravă să plătească unui anume avocat - Doru Trăilă - un onorariu de 700.000 de euro, cu mult mai mare decât cele practicate în România, pentru a obţine o condamnare cu suspendare în instanţă. Cătălin Hideg, care are o condamnare de patru ani de închisoare, în primă instanţă, în urma unei anchete desfăşurate de Parchetul Europeam, mai afirmă că i s-a spus că Florian Coldea este „singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal.
UPDATE - Denunţătorul lui Florian Coldea şi al lui Dumitru Dumbravă, omul de afaceri Cătălin Hideg, susţine că i s-a cerut de către Dumbravă să plătească unui anume avocat un onorariu cu mult mai mare decât cele practicate în România, pentru a obţine o condamnare cu suspendare în instanţă. Acesta susţine de asemenea că a fost ameninţat şi că i s-a spus că Florian Coldea „este Dumnezeu”.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
UPDATE - ”Jandarmeria Capitalei asigură permanent paza şi protecţia instituţională a sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi, în acest moment, a dispus măsuri de ordine publică în zona instituţiei, în contextul prezenţei unui număr ridicat de persoane în zonă. Acest context a impus montarea dispozitivului de panouri metalice, al cărui scop este de a evita blocarea accesului în instituţie şi de a asigura funcţionarea acesteia în orice condiţii, precum şi un climat de ordine şi siguranţă publică”, a transmis, joi, Jandarmeria Capitalei.
Potrivit instituţiei, aceste măsuri au caracter preventiv şi sunt concepute pentru menţinerea siguranţei persoanelor aflate în acea zonă.
ŞTIRE INIŢIALĂ - Coldea nu a făcut declaraţii la sosire.
Anterior, în sediul DNA a intrat fostul şef sl Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă.
Omul de afaceri Cătălin Hideg şi firma acestuia, Sanimed Internaţional, au fost trimişi în judecată de către Parchetul European, în octombrie 2022, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane de euro.
”Pentru a câştiga o licitaţie pentru RECUMED, un proiect finanţat de Uniunea Europeană pentru crearea unui centru de cercetare-dezvoltare în domeniul recuperării medicale şi reconstrucţiei biologice, omul de afaceri a prezentat mai multe declaraţii şi documente false şi inexacte. Acestea se refereau la procedura de atribuire a contractului de furnizare de echipamente medicale şi la lucrările de construcţie necesare pentru realizarea proiectului. Ulterior, acesta a reuşit să primească, între 2018 şi 2020, subvenţii nerambursabile în valoare de peste 3 milioane de euro”, anunţa atunci EPPO.
În acest dosar, Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în februarie anul acesta. Faptele pentru care a fost condamnat sunt: folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecinţe deosebit de grave şi pentru infracîiunea de spălare a banilor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.