Fiica pacientului de la Spitalul de Arşi din Bucureşti care avea viermi în răni consideră că angajaţii unităţii sanitare nu şi-au făcut datoria şi sunt responsabili pentru decesul tatălui său. Femeia, care a fost audiată, vineri dimineaţă, la Poliţia Capitalei s-a constituit parte civilă în dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Întrebată dacă are ceva să le transmită angajaţilor de la Spitalul de Arşi din Capitală, fiica pacientului filmat cu viermi pe răni în această clinică a spus: "Să le fie ruşine. Nu şi-au făcut datoria”.

Fiica bolnavului care a murit la Spitalul de Arşi a venit la audieri, care au loc la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, însoţită de soţul ei şi de un avocat. Femeia s-a constituit parte civilă în dosar.

Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti încă nu au pus vreo persoană sub acuzare, fiind aşteptate rezultate de laborator de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici” în cele două dosare penale de morţi suspecte din Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

În urma acestor examene de laborator se va putea stabili impactul pe care l-au avut larvele din rana pacientului de 77 de ani asupra decesului, dar şi felul în care transfuzia administrată greşit a condus la decesul femeii de 68 de ani.

Anchetatorii au continuat, joi, audierile în dosarul privind cele două cazuri de morţi suspecte de la Spitalul de Arşi din Capitală, respectiv pacientul cu viermi în răni şi femeia căreia i s-a făcut o transfuzie greşită, fiind citat să dea declaraţii în calitate de martor un angajat al unităţii sanitare.

Anchetatorii au audiat, din 15 iulie până în prezent, 10 angajaţi de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, printre care şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, dr. Adrian Stănculea, asistenta şefă a aceleiaşi secţii, şi medicul Tudor Stăncioiu, cel care l-a îngrijt pe bărbatul care avea viermi într-o rană.

Medicul Camelia Roiu, care a filmat pacientul cu viermi în răni de la Spitalul de Arşi, a fost audiată marţi, la Poliţia Capitalei, în calitate de martor, ea declarând că se simte în nesiguranţă şi este obligată să asiste neputincioasă la "un malpraxis generalizat practicat şi girat de toate autorităţile".

Camelia Roiu a declarat, după ce a fost audiată, că în urma sesizărilor pe care le-a făcut pentru neregulile din spital, nu numai că situaţia nu s-a schimbat, dar a primit şi ameninţări de la fostul director al Spitalului de Arşi şi de la Alin Ţucmeanu, în perioada în care acesta era secretar de  stat în Ministerul Sănătăţii.

Medicul susţine că rata de supravieţuire în secţia de Terapie Intensivă este extrem de mică, de sub 10 la sută, nu doar din cauza rănilor cu care vin pacienţii, ci mai mult din cauza infecţiilor nosocomiale.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti fac cercetări şi în cazul pacientei căreia i-a fost făcută o transfuzie greşită la Spitalul de Arşi. Camelia Roiu spune că asistentele erau forţate să facă ilegal transfuzii, deşi nu aveau specializarea respective, iar Unitatea de Transfuzii Sangvine (UTS) nu este autorizată.

Un raport al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti pe tema igienei din Spitalul de Arşi a fost trimis, în 15 iulie, la Poliţia Capitalei, fiind depus la dosarul celor două morţi suspecte.

Inspecţia Sanitară a dispus, în 14 iulie, suspendarea activităţii în secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, până la remedierea deficienţelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei. 

Ministerul Sănătăţii preciza că măsurile pe care trebuie să le ia spitalul sunt: igienizarea totală a secţiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie şi remedierea instalaţiei de climatizare.

Gazeta Sporturilor a difuzat, în 14 iulie, o înregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală cu un pacient care avea viermi într-o plagă din spatele urechii, imaginile fiind filmate de un medic care spune că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte. Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile, în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea, a anunţat, în aceeaşi zi, că pacientul, în vârstă de 77 de ani, a decedat, "însă nu din cauza larvelor".

Tot la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, o femeie de 68 de ani a murit după ce i-a fost făcută o transfuzie cu o grupă greşită de sânge. 

În ambele cazuri, Poliţia Capitalei face cercetări, iar în 14 iulie, o echipă de poliţişti de la Serviciul Omoruri a ridicat documente de la spital. 

 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.