O femeie a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, în formă continuată, după ce a primit peste 32.700 de euro de la mai multe persoane ca să le angajeze rudele la diverse instituţii, printre care Poliţia de Frontieră şi Spitalul Sighetu Marmaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, joi, că o femeie a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi un bărbat, pentru complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată. 
”În perioada 15 septembrie 2023 – 10 iulie 2024, inculpata D.C., direct sau prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi pretins şi primit de la mai multe persoane diferite sume de bani (în total 32.700 euro şi 1.800 lei), pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcţionari din conducerea unor instituţii (Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei etc.).
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
În schimbul banilor primiţi inculpata le-ar fi promis persoanelor respective că ele sau rude ale acestora vor fi angajate în cadrul instituţiilor respective”, au transmis procurorii anticorupţie.
Ei au menţionat că în perioada menţionată, femeia ar fi pretins sume de bani cuprinse între 3.500 de euro şi 4.000 de euro de la patru persoane, convingându-le că are influenţă asupra unor persoane cu funcţii de conducere din cadrul unor structuri ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi „promiţându-le că îşi va trafica influenţa faţă de funcţionarii competenţi şi că îi va determina pe aceştia să le angajeze în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus sau Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei”. 
Ulterior, în urma demersurilor efectuate, femeia ar fi primit de la acestea suma totală de 10.500 de euro şi 1.000 de lei.
“În perioada aprilie-iulie 2024, inculpata inculpata D.C. ar fi pretins sume de bani cuprinse între 800 lei şi 4.000 de euro de la şase persoane, promiţându-le că îşi va folosi influenţa pentru a determina conducerea şi membrii comisiei de concurs din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei ca cele şase persoane menţionate anterior să fie angajate pe posturile de asistente medicale sau infirmiere în cadrul unităţii medicale respective. Ulterior, în urma demersurilor efectuate, inculpata ar fi primit de la acestea suma totală de 21.500 de euro şi 800 de lei”, a mai precizat sursa citată.
Procurorii DNA au mai adăugat că femeia a mai primit 700 de euro de la o altă persoană, promiţându-i acesteia că va putea să îi obţină diploma de bacalaureat fără ca aceasta să se prezinte la vreun examen, intervenind pe lângă un funcţionar din cadrul unui liceu din Sighetul Marmaţiei.
În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin femeii respective. 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.