O femeie de afaceri din Bihor, reprezentant legal a 16 societăţi comerciale, este cercetată pentru că a prejudiciat statul cu patru milioane de lei prin nedeclararea veniturilor de peste 11 milioane de lei, obţinute în urma unor lucrări în construcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Poliţiştii din Bihor au făcut percheziţii la locuinţa şi la sedii de firme din Oradea, Gepiu şi Săcuieni ale unei femei care are afaceri în domeniul construcţiilor de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale şi care este acuzată de „activităţi comerciale evazioniste”.

Potrivit Poliţiei Române, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2018  şi până în prezent, femeia, în calitate de reprezentant a 16 societăţi comerciale, cu sediul în localitatea Gepiu, judeţul Bihor, ar fi fost implicată în activităţi comerciale evazioniste, în domeniul lucrărilor de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Astfel, nu ar fi înregistrat în tot sau în parte, în evidenţele contabile, operaţiuni comerciale de prestări servicii în construcţii şi prin nedeclararea veniturilor obţinute la organele fiscale competente, în sumă de aproximativ 11.500.000 de lei, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului”, menţionează sursa citată.
 
În cadrul operaţiunii JUPITER, poliţiştii bihoreni au făcut, joi, şase percheziţii la locuinţa şi la sedii ale societăţilor comerciale administrate de femeia în vârstă de 46 de ani, cercetată pentru evaziune fiscală. Percheziţiile au fost făcute în municipiul Oradea şi în localităţile Gepiu şi Săcueni, din judeţul Bihor.

Prejudiciul total este estimat până în prezent la 4.000.000 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice au identificat şi ridicat diferite înscrisuri, documente financiar-contabile, ştampile, corespondenţă şi mijloace electronice.
 
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celei în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.