Liviu Dragnea, a fost aşteptat la ieşirea din sala de judecată de la instanţa supremă de mai multe persoane care aveau hârtii cu mesajul “#Rezist”, printre care şi femeia care i-a cerut să demisioneze, căreia preşedintele PSD i-a spus că de fapt aceasta doreşte ca el să îşi dea “demisia din viaţă”, afirmaţie la care femeia i-a răspuns: “Nu-i adevărat, eu îmi doresc o partidă de pescuit cu dumneavoastră”.
Preşedintele PSD a spus, după judecarea unui nou termen din dosarul în care este acuzat alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana şi de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, că el nu este jurist şi că nu se poate pronunţa dacă la Curtea Constituţională a fost sau nu lămurită pe deplin problema definirii corecte a infracţiunii de abuz în serviciu.
“Ceea ce constat eu de fapt este că marea problema a României rămâne abuzul în serviciu. Cu sau fără abuzul în serviciu, România se dezvoltă sau nu”, a spus Dragnea, în timp ce mai multe persoane stăteau în apropierea lui ţinând în mâini hârtii cu mesajul “#Rezist”. Aceştia i-au oferit şi un cadou pe care scria “Cel mai rezistent membru. Felicitări pentru rezistenţă”.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Femeia care în sala de judecată i-a cerut “demisia” şi a fost înlăturată de un jandarm l-a aşteptat la ieşirea din sala de judecată cu o foaie şi un pix, pe care i le-a oferit pentru a-şi scrie demisia.
“Doamnă, dumneavoastră şi cei din spatele meu nu doriţi demisia mea dintr-o funcţie anume, dumneavoastră doriţi demisia mea din viaţă”, i-a spus Dragnea.
“Nu-i adevărat, eu îmi doresc o partidă de pescuit cu dumneavoastră”, i-a răspuns femeia.
Preşedintele PSD a continuat spunând că sunt foarte mulţi cei care încep să fie din ce în ce mai deranjaţi că el spune “adevărul despre ceea ce se întâmplă în România, despre bani străini care intră în România, despre oameni care fac foarte mult rău acestei ţări”.
Întrebat despre relaţia sa cu Victor Ponta în urma recentelor declaraţii ale acestuia, Liviu Dragnea a spus: “Ţelul meu în viaţă nu este să conversez cu Victor Ponta în fiecare zi. Îndrăznesc din când în când să nu-i răspund”.
Dragnea a ţinut să menţioneze că a constatat că Victor Ponta este “din ce în ce mai coordonat” cu termenele de la instanţă.
Întrebat dacă nu îi este teamă că premierul Sorin Grindeanu va fi convins să treacă de partea lui Victor Ponta, Dragnea a răspuns ironic: “Eu sunt foarte sperios”.
După aceste declaraţii, Liviu Dragnea a ieşit din sediul instnaţei supreme, unde a fost aşteptat de alte persoane, care l-au întrebat dacă are un mesaj pentru cei care au ieşit în Piaţa Victoriei să demonstreze împotriva sa, preşedintele PSD plecând fără să răspundă.
Instanţa supremă a cerut procurorilor DNA să precizeze, în scris, până la termenul din 25 aprilie, care este legislaţia încălcată de fiecare dintre inculpaţii din dosarul de abuz în serviciu în care sunt judecaţi Liviu Dragnea şi angajaţi ai DGASPC Teleorman, judecătorii arătând că solicitarea are în vedere decizia Curţii Constituţionale de anul trecut, prin care a fost limitată existenţa unei infracţiuni de abuz în serviciu.
În 15 iunie 2016, Curtea Constituţională a stabilit că dispoziţiile articolului 297 alineatul 1 din Codul penal privind abuzul în serviciu sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma “îndeplineşte în mod defectuos” din cuprinsul acestora se înţelege “îndeplineşte prin încălcarea legii”. Prin acea decizie, CCR a limitat domeniul de aplicare a abuzului în serviciu, prin excluderea tuturor cazurilor în care norma încălcată nu este o lege, o ordonanţă sau o ordonanţă de urgenţă.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.
Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.
"În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă", susţine DNA.
Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.
Bombonica Prodana a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.
"Această conduită infracţională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite în cuantum total de 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) şi Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal", arată procurorii DNA în rechizitoriu.
Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, în 22 aprilie 2016, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", după ce iniţial primise un an de închisoare cu suspendare.
Liviu Dragnea a formulat o contestaţie la executare în dosarul "Referendumul", care este judecată de Completul de cinci judecători al instanţei supreme.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...