Tribunalul Bucureşti a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei pentru Ron Weiner, în dosarul „Black Cube”, a trimis cauza la procuror pentru continuarea urmăririi penale şi a dispus ca acesta să rămână sub control judiciar, decizia nefiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au propuns instanţei condamnarea israelianul Ron Weiner la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce şi-a recunoscut vinovăţia.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a analizat acordul de recunoaştere a vinovăţiei a audiat părţile vătămate şi le-a solicitat să spună dacă sunt de acord cu această procedură rapidă de judecare a lui Ron Weiner.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În urma deliberărilor, instanţa a stabilit să trimită dosarul înapoi la procurorii DIICOT pentru continuarea urmăririi penale, nefiind de acord cu judecarea lui Weiner prin procedură simplificată şi cu pedeapsa de trei ani de închisoare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în 10 zile de la comunicare.

Un alt judecător de la Tribunalul Bucureşti a acceptat, în 16 noiembrie, acordul de recunoaştere a vinovăţiei pentru israelianul David Geclowicz şi l-a condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, în acelaşi dosar privind spionarea comunicaţiilor şi hărţuirea familiei şi a unor apropiaţi ai procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Ron Weiner este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, iar David Geclowicz de complicitate la aceste infracţiuni.

În dosarul “Black Cube” sunt cercetaţi în continuare de procurorii DIICOT fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir şi Yossi Barkshtein, ultimul fiind angajat al firmei israeliene de investigaţii. Dragomir este în arest preventiv din 14 septembrie, iar pe numele lui Barkshtein a fost emis din 8 august un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Potrivit procurorilor DIICOT, Daniel Dragomir ar fi luat legătura cu un reprezentant al companiei israeliene Black Cube, căruia i-a spus că vrea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui în judecată de către DNA, cerând demararea operaţiunii "Tornado”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.