Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, să aplice o amendă penală companiei Hexi Pharma, în valoare de 2,6 milioane de lei, pentru că a vândut dezinfectanţi diluaţi spitalelor din România. Judecătorii au mai dispus dizolvarea companiei.
Potrivit Digi 24, Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, să aplice o amendă penală companiei Hexi Pharma, în valoare de 2,6 milioane de lei, pentru înşelarea peste trei sute de spitale din România, cărora le-a vândut dezinfectanţi diluaţi.
Totodată, judecătorii au mai dispus dizolvarea companiei.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
De asemenea, a fost condamnat, la trei ani de închisoare cu executare, fostul director al companiei Flori Dinu.
Dacă decizia rămâne definitivă, atât Hexi Pharma cât şi Flori Dinu trebuie să plătească despăgubiri către aproape 130 de spitale care au cumpărat pe parcursul mai multor ani produse la această companie.
Decizia de astăzi nu este definitivă şi poate fi contestată.
Procurorii Parchetului instanţei supreme au trimis în judecată în luna martie 2017, la Tribunalul Bucureşti, dosarul Hexi Pharma, în care firma lui Dan Condrea este acuzată de 340 de infracţiuni de înşelăciune, de uz de fals şi de participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
În acest dosar sunt judecaţi şi Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 de acte materiale) şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, precum şi Mihail Leva, directorul de producţie al companiei, pentru fals în înscrisuri în cazul a 33 de acte materiale.
Anchetatorii susţin, în rechizitoriu, că, în perioada 1 iunie 2010 - 16 mai 2016, Hexi Pharma a indus în eroare reprezentanţii a 340 de unităţi sanitare "prin prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentraţia substanţelor active şi la eficienţa biocidă, precum şi prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziţie de produse biocide şi pricinuindu-le o pagubă".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.