Avocata unuia dintre pacienţii medicului Gheorghe Burnei anunţă, după clasarea dosarului în care Burnei a fost cercetat pentru infracţiuni de vătămare corporală din culpă, că a făcut, pe parcursul anchetei, demersuri pentru ca dosarul să fie disjuns în speţe separate pentru fiecare dintre cele trei victime, că a sesizat Inspecţia Judiciară solicitând „deblocarea” dosarului aflat pe masa procurorilor, dar că aceste solicitări au rămas fără rezultat. „Am formulat plângere împotriva ordonanţei de clasare şi vom contesta şi în instanţă această ordonanţă de clasare”, afirmă avocata Ioana Culachi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Avocata Ioana Culachi, care a reprezentat-o pe Amira Camelia Hamed, una dintre pacientele medicului Burnei, a explicat că, în cazul Amirei, explicaţia procurorilor a fost aceea că fapta de vătămare s-a prescris, iar celelalte intervenţii făcute asupra pacientei au fost operaţii de corectare şi nu pot fi considerate acte de vătămare corporală. 
„În cazul Amirei au motivat ca prima intervenţie chirurgicală care a avut ca şi consecinţă vătămarea corporală a fost săvârşită în anul 1998. Susţin că intervenţiile ulterioare, până în anul 2014 au avut indicaţie medicală de corectare a deficitelor motorii, astfel încât nu se circumscriu elementelor de tipicitate ale infracţiunii de vătămare corporală. Susţin că termenul de prescripţie a răspunderii penale- de 8 ani pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă s-a împlinit la data de 8.07.2016, anterior sesizării organelor judiciare cu privire la săvârşirea infracţiunii”, se arată într-o informare transmisă de avocată la solicitarea News.ro.
Ioana Culachi susţine că anchetatorii din acest dosar nu a făcut toate demersurile pentru ca speţa să fie soluţionată „într-un termen rezonabil” şi anunţă că, după finalizarea tuturor demersurilor prevăzute de jurisprudenţa internă, clienta sa se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO)
„Apreciem ca nici instituţia Parchetului  de pe lângă Tribunalul Bucureşti, nici procurorii care au instrumentat dosarul penal nu au depus diligenţele necesare pentru soluţionarea dosarului într-un termen legal rezonabil, deşi am formulat mai multe sesizări către Inspecţia Judiciară prin care solicitam deblocarea/ soluţionarea dosarului. De asemenea, deşi am solicitat prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti disjungerea cauzei, pentru fiecare pacient în parte şi repartizarea dosarelor în sarcina mai multor procurori, cererile noastre nu au primit niciun răspuns. Considerăm că şi perioada îndelungată în care medicii legişti de la INML Mina Minovici au efectuat rapoartele de expertiză medico- legală în cauză au dus la întârzierea procedurilor. Practic, instituţiile abilitate să instrumenteze cauza (Parchetul şi INML) au gestionat ineficient acest dosar. Am formulat plângere împotriva ordonanţei de clasare şi vom contesta şi în instanţă această ordonanţă de clasare. Da, vom sesiza CEDO pentru încălcarea dreptului la un proces echitabil”, precizează Ioana Culachi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.