O angajată a Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Iaşi a fost trimisă în judecată pentru luate de mită şi fals intelectual, după ce a eliberat documente necesare sacrificării animalelor. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au documentat 50 de acte de luare de mită, femeia primind bani pentru a permite tăierea unor animale furate sau care nu erau perfect sănătoase.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de către reprezentaţii DGA, o angajată a Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Iaşi a fost trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual.
Ofiţerii au instrumentat 50 de acte de luare de mită. De asemenea, alte două persoane au fost trimise în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, respectiv complicitate la infracţiunea de dare de mită.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Cauza penală a vizat o grupare infracţională constituită pe raza judeţelor Iaşi, Suceava şi Harghita, având ca scop procurarea de documente false care să permită sacrificarea de animale vii în abatoare specializate sau comercializarea acestora cu sprijinul funcţionarilor din cadrul Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Iaşi, în condiţiile în care o parte din animale ar proveni din furt sau nu ar îndeplini condiţiile de sănătate în vederea sacrificării”, se arată în comunicatul de presă.
Potrivit documentului, în 14 februarie, femeia a fost prinsă în flagrant când primea de la intermediar suma de 1.500 lei, o diferenţă dintr-o sumă mai mare, ”în scopul remiterii unui număr de 205 paşapoarte pentru ecvidee, despre care exista suspiciunea că ar fi fost întocmite în fals de funcţionar, pentru a asigura aparenţa de legalitate în vederea sacrificării animalelor la două abatoare de pe raza judeţelor Harghita şi Suceava”.
Ulterior, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, iar la data de 30.05.2018, a dispus extinderea acţiunii penale faţă de aceasta pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.