Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că trupele ţării şi-au întărit poziţiile şi şi-au extins teritoriul controlat în regiunea rusă Kursk, la aproape două săptămâni de la începerea incursiunii lor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ucraina spune că a confiscat peste 80 de aşezări, pe o suprafaţă de peste 1.150 km pătraţi în Kursk, începând cu 6 august, în cea mai mare invazie în Rusia de după al Doilea Război Mondial.

Zelenski a spus că şeful armatei, Oleksander Sirski, a raportat că trupele ucrainene şi-au continuat avansul şi au luat şi mai mulţi militari ruşi ca prizonieri.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Mulţumim tuturor soldaţilor şi comandanţilor care iau prizonieri militari ruşi şi aduc mai aproape eliberarea soldaţilor şi civililor noştri deţinuţi de Rusia”, a spus Zelenski într-o declaraţie, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

”Generalul Sirski a raportat şi despre consolidarea poziţiilor forţelor noastre în regiunea Kursk şi extinderea teritoriului stabilizat”.

Armata ucraineană a declarat în raportul său zilnic că trupele au avansat cu succes în continuare în Kursk, fără a oferi mai multe detalii. Raportase anterior un avans de 35 de kilometri.

Reuters nu a putut verifica în mod independent evoluţia de pe câmpul de luptă.

Rusia a numit incursiunea o provocare majoră şi a promis că va riposta cu ”un răspuns demn”, la mai bine de doi ani şi jumătate de când a lansat o invazie la scară largă în Ucraina.

Moscova spune că Ucraina a folosit arme occidentale, inclusiv rachete HIMARS, probabil fabricate în SUA, pentru a distruge un pod şi a ucide voluntarii care încearcau să evacueze civili.

Zelenski a mai spus că trupele ucrainene au respins zeci de atacuri ruseşti lângă Pokrovsk şi Toretsk, în regiunea Doneţk din Ucraina.

Armata a declarat că 51 de atacuri ruseşti au fost oprite în apropiere de Pokrovsk, un important centru logistic din regiunea de est, şi alte 13 în apropierea oraşului Toretsk, în ultimele 24 de ore.

"Soldaţii şi unităţile noastre fac totul pentru a distruge ocupantul şi a respinge atacurile. Situaţia este sub control", a spus Zelenski.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.