Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu la Fox News, că a primit "informaţii foarte directe" de la Donald Trump potrivit cărora fostul preşedinte american va sprijini Ucraina în războiul împotriva Rusiei dacă va fi reales la alegerile din noiembrie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Zelenski, care s-a deplasat în Statele Unite pentru Adunarea Generală a ONU, i-a prezentat lui Trump "planul său de victorie" în timpul unei întâlniri cu uşile închise, vineri, după ce candidatul republican la preşedinţie a declarat că va coopera cu Ucraina şi Rusia pentru a pune capăt conflictului.

„Nu ştiu ce va fi după alegeri şi cine va fi preşedintele ... Dar am primit de la Donald Trump informaţii foarte directe că va fi de partea noastră, că va sprijini Ucraina”.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Zelenski a profitat de vizita sa în SUA pentru a-şi promova "planul de victorie", pe care un oficial american l-a descris drept o "cerere reambalată" pentru mai multe arme şi ridicarea restricţiilor privind utilizarea rachetelor cu rază lungă de acţiune. Planul presupune înfrângerea finală a Rusiei în război, a spus oficialul. Unii oficiali consideră acest obiectiv nerealist.

Zelenski, care s-a întâlnit, de asemenea, cu vicepreşedintele SUA şi candidatul democrat la preşedinţie Kamala Harris şi cu preşedintele Joe Biden, a declarat că a căutat sprijinul unit al SUA în războiul său continuu cu Rusia şi că nu susţine nicio parte în alegerile din SUA.

„Nu vreau să fiu implicat în perioada electorală ... Nu vreau să pierd o parte sau alta a americanilor”, a declarat Zelenski pentru Fox News.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.