Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut duminică o întâlnire "foarte bună" cu secretarul american al Apărării la Singapore, în timp ce caută un sprijin occidental puternic în faţa avansurilor ruseşti pe teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Zelenski s-a întâlnit cu Lloyd Austin în marja Dialogului Shangri-La, un forum care reuneşte lideri din întreaga lume.

Întâlnirea a avut loc după ce preşedintele ucrainean a salutat vineri "un pas înainte", în urma undei verzi date de Statele Unite pentru utilizarea de către Kiev a armelor furnizate de americani pentru a lovi ţinte de pe teritoriul rusesc, sub rezerva unor condiţii.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Chestionat de jurnalişti la ieşirea din sală, preşedintele ucrainean a declarat că întâlnirea a fost "foarte bună". Austin nu a făcut niciun comentariu.

Zelenski şi Austin urmau să "discute situaţia actuală de pe câmpul de luptă din Ucraina şi să sublinieze angajamentul Statelor Unite de a se asigura că Ucraina dispune de mijloacele necesare pentru a se apăra împotriva agresiunii ruseşti în curs", a declarat pentru AFP un oficial american înaintea întâlnirii.

Zelenski a vizitat mai multe ţări europene în ultimele zile pentru a cere mai mult ajutor militar pentru armata ucraineană, care pierde teren în faţa atacurilor necruţătoare ale Rusiei.

Zelenski şi Austin s-au întâlnit ultima dată la Washington în decembrie, când preşedintele ucrainean a făcut un ultim apel la ajutorul american înainte ca acesta să se epuizeze.

Congresul SUA a aprobat în aprilie, după luni de dispute politice, un pachet de ajutor financiar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, eliberând arme atât de necesare pentru trupele ucrainene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.