Apărarea Civilă a Fâşiei Gaza anunţă moartea a zece membri ai familiei liderului mişcării islamiste palestiniene Ismail Haniyeh, ucişi înt-un atac armat israelian în Tabăra de Refugiaţi Al-Shati din oraşul Gaza, în care au fost ucise, de asemenea, alte nouă persoane, iar mai multe alte persoane au fost rănite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sora liderului palestinian, Zahr Haniyeh, a fost ucisă în acest raid la tabăra Al-Shati, anunţă un purtător de cuvânt al Apărării Civile, Mahmoud Bassal.

Potrivit acestei surse, alte nouă persoane au fost ucise, iar mai multe altele au fost rănite.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Cadavrele au fost transportate la Spitalul Al-Ahli de la Gaza.

”Un anumit număr de martiri se află în continuare între dărâmături”, a declarat AFP Mahmoud Bassal.

”Întâmpinăm dificultăţi (în ale găsi) din cauza lipsei de echipament şi carburant”, precizează el.

Armata israeliană, contactată de AFP, a anunţat că nu este în măsură să confirme aceste informaţii.

În aprilie, trei fii şi patru nepoţi ai lui Ismail Haniyeh - care trăieşte în exil în Qatar - au fost ucişi într-un atac în Tabăra de refugiaţi Al-Shati.

Armata israeliană confirma atunci că i-a omorât într-un atac aerian pe cei trei fii ai lui Ismail Haniyeh, pe care i-a catalogat drept ”agenţi militari ai organizaţiei teroriste Hamas”.

Ismail Haniyeh anunţa atunci că aproximativ 60 de membri ai familiei sale au fost ucişi de la începutul Războiului din Fâşia Gaza, la 7 octombrie.

Cel puţin 37.626 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise de la începutul războiului, potrivit unui ultim bilanţ prezentat de Ministerul Sănătăţii din cadrul Guvernului Hamas, aflat la putere în enclavă din 2007.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac fără precedent al unor comandouri ale mişcării islamiste în sudul Israelului, la 7 octombrie, soldat cu 1.195 de morţi, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza unor date oficiale israeliene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.