Preşedintele chinez Xi Jinping anunţă că vrea să reprime corupţia şi să consolideze loialitatea în rândul Forţelor armate, citat miercuri de presa de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele chinez i-a îndemnat luni, într-un discurs, pe gradaţii de rang, în cadrul unei reuniuni a Comisiei Militare Centrale, la Yan'an (nord-vest), ”să eradicheze terenul şi condiţiile în care corupţia prosperă şi să consolideze amploarea luptei împotriva corupţiei”, potrivit CCTV.

Xi Jinping a îndemnat armata ”să consolideze supervizarea globală a cadrelor superioare în exercitarea funcţiilor pe care le au şi a folosirii puterilor lor”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Preşedintele chinez poartă o campanie de reprimare implacabilă împotriva corupţiei de când a ajuns la putere, în urmă cu zece ani, considerată de către criticii săi drept o metodă prin care îşi îndepărtează rivalii politici.

Fostul ministru al Apărării Li Shangfu a fost destituit brusc în 2023, fără explicaţii, şi înlocuit câteva săptămâni mai târziu cu actualul titular al postului, Dong Jun.

Acest avertisment al preşedintelui chinez intervine în contextul în care tensiunile dintre China şi vecinii săi din regiune s-au agravat puternic în ultimele luni în legătură cu revendicări teritoriale chineze la Marea Chinei de Sud.

”TREBUIE SĂ PROMOVĂM NEÎNCETAT CONSTRUIREA POLITICĂ A ARMATEI”

China a organizat exerciţii militare, în mai, în jurul Taiwanului, o insulă separatistă pe care Beijingul o revendică drept o parte a teritoriului chinez şi spune că vrea să o recupereze într-o bună zi, cu forţa dacă e nevoie.

”Situaţia în lume, ţara, partidul şi armata suferă schimbări complexe şi profunde”, a declarat Xi Jinping, potrivit CCTV.

”Trebuie să promovăm neîncetat construirea politică a armatei (...) şi să îndrăznim întotdeauna să ne batem şi să câştigăm”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.