Trei discursuri în schimbul cărora Hillary Clinton a primit sume de bani de la Banca Goldman Sachs au fost publicate sâmbătă de site-ul WiKileaks, care relevă legături între candidata democrată în alegerile prezidenţiale americane şi principalii actori de pe Wall Street, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Echipa de campanie a lui Clinton nu a contestat autenticitatea acestor documente, furate odată cu e-mailurile preşedintelui campaniei candidatei democrate John Podesta de către WikiLeaks.

Ea a acuzat Guvernul rus că este responsabil de aceste dezvăluiri - un punct de vedere împărtăşit de Guvernul american -, iar WikiLeaks că îl ajută pe pe rivalul său, republicanul Donald Trump, în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Tonul acestor discursuri arată opiniile lui Clinton despre reglementările financiare, despre relaţiile cu preşedintele rus Vladimir Putin şi despre efectele negative ale precedentelor dezvăluiri WikiLeaks despre politica externă a Statelor Unite.

Declaraţiile democratei nu sunt radical diferite de recentele ei luări de poziţie, însă sunt mai directe, scrie AFP.

Într-un discurs pe care l-a susţinut în octombrie 2013 pentru Goldman Sachs, ea sugerează că este necesar să fie întreprinse acţiuni cu scopul de a controla, "din motive politice", abuzurile Wall Street-ului.

"Exista totodată o necesitate să se acţioneze din motive politice. Atunci când eşti un ales în Congres, persoane din circumscripţia ta îşi pierd locurile de muncă, iar când peste tot în presă se scrie că este vina Wall Street-ului nu poţi să stai şi să nu faci nimic", spunea ea.

Aceste discursuri pentru gigantul financiar au fost susţinute în perioada cuprinsă între momentul în care a părăsit postul de secretar de Stat şi cel în care şi-a început campania electorală.

Dezvăluirea discursurilor sale pentru Goldman Sachs a fost o adevărată mană cerească pentru rivalul ei în alegerile primare Bernie Sanders, care aprecia că ea nu poate să reglementeze societăţile care, în caleaşi timp, o plătesc.

Donald Trump a încercat să folosească împootriva ei aceste discursuri furate şi a acuzat-o că nu a securizat documente interne ale administraţiei americane, folosind un e-mail privat pe când era secretar de Stat.

El s-a sprijinit, de asemenea, pe dezvăluirile WikiLeaks care arată că Clinton a luat poziţie - în discursuri private pe care le-a susţinut pentru giganţi din sectorul bancar în 2013 şi 2014 - în favoarea liberului-schimb şi autoreglementării Wall Street-ului, în opoziţie cu discursul ei de candidată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.