Armata a fost desfăşurată masiv în oraşele din Bangladesh sâmbătă, după o nouă zi de confruntări mortale între protestatarii studenţi şi poliţie, determinând-o pe prim-ministrul Sheikh Hasina să îşi anuleze vizitele în străinătate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Violenţele din această săptămână s-au soldat până în prezent cu cel puţin 105 morţi, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe surse spitaliceşti, şi reprezintă o provocare majoră pentru guvernul autocratic al lui Hasina, după 15 ani la putere.

O interdicţie guvernamentală a intrat în vigoare la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, iar biroul prim-ministrului a cerut armatei să desfăşoare trupe, după ce poliţia nu a reuşit din nou să controleze ciocnirile..

"Guvernul a decis să impună o stare de asediu şi să desfăşoare armata pentru a ajuta autorităţile civile", a declarat pentru AFP secretarul de presă al premierului Hasina, Nayeemul Islam Khan.

Străzile capitalei Dhaka erau aproape pustii în zori, cu trupe pe jos şi transportoare blindate care patrulau în acest megalopolis de 20 de milioane de locuitori.

Mai mulţi şoferi de ricşă din centrul oraşului care au ignorat ordinul de a nu ieşi au fost rugaţi de poliţie să se întoarcă acasă.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

Interdicţia va rămâne în vigoare până duminică la ora 10.00 (04.00 GMT), a anunţat canalul privat Channel 24.

Hasina trebuia să părăsească ţara duminică pentru un turneu diplomatic, dar a renunţat la planurile sale după o săptămână de escaladare a violenţelor.

"Ea şi-a anulat vizitele în Spania şi Brazilia din cauza situaţiei actuale", a declarat, sâmbătă, Nayeemul Islam Khan pentru AFP.

Confruntările în Bangladesh între forţe de ordine şi studenţi care manifestează împotriva cotelor de angajare în funcţia publică au început joi.

Participanţii la aceste manifestaţii aproape zilnice cer să se pună capăt sistemului cotelor care, în opinia lor, sunt în favoarea copiilor grupurilor care o susţin pe Sheikh Hasina, în vârstă de 78 de ani, care conduce Bangladeshul din 2009.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.