Marine Le Pen apreciază duminică, după turul doi al alegerilor legislative anticipate, în care partidul său s-a clasat al treilea, că victoria Rassemblement national (RN, extremă dreapta) este ”doar amânată”, în contextul în care consideră noua Adunare Naţională ”neguvernabilă”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Mareea creşte. Ea nu s-a ridicat suficient de sus de data asta, dar continuă să crească şi, în consecinţă, victoria noastră este doar amânată”, a declarat ea la TF!.

”Am prea multă experinţă ca să fiu dezamăgită de un rezultat prin care ne dublăm numărul de deputaţi”, a adăugat ea, care face din RN ”primul partid” ca număr de mandate.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Partidul flăcării obţine noi aleşi - 120-162 de deputaţi - de la 89 în iunie 2022, potrivit sondatorilor.

Însă el rămâne în urma Noului Front Popular (NFP, stânga), creditat cu 172-215 deputaţi, şi taberei macroniste, creditată cu 150-180 de deputaţi.

Potrivit preşedintelui RN Jordan Bardella, aceasta este o ”alianţă a dezonoarei”, care-i privează pe francezi ”de o politică a redresării”.

”Rassemblement national încarnează mai mult ca niciodată singura alternativă”, a adăugat el, promiţând că partidul său nu va cădea în ”niciun compromis politic”.

”Astă seară începe totul, o lume veche a căzut, nimic nu poate opri un popor care a reînceputr să spere”, a declarat el.

Jordan Bardella, prezentat drept premier în cazul unei victorii a partidului său, a dat asigurări că ”Rassemblement national îşi va amplifica munca în Adunarea Naţională”, într-o alocuţiune la cartierul general de campanie.

El a apreciat că Franţa se îndreaptă ”către incertitudine şi instabilitate” din cauza ”paraliziei” viitoare a instituţiilor.

Acest punct de vedere a fost preluat şi de către alţi responsabili ai partidului.

Vicepreşedintele Rassemblement national Sébastien Chenu, a apreciat că ”sistemul se va bloca”, pentru că ”cele trei blocuri” au ”foate puţine diferenţe” ca număr de mandate.

Alt vicepreşedinte RN, Louis Alliot, consideră că ”această Adunare este neguvernabilă”.

”Nu văd cum” blocul de stânga ”va putea guverna (...), doar dacă nu face un fel de millefeuille între majoritate, un pic de stânga, un pic de Les Républicains, dar asta nu va merge departe”, a apreciat el.

În faţa acestui blocaj, ”vom vota din nou în scurt timp” în noi alegeri legislative, a prezis el.

Noua Adunare Naţională nu poate fi dizolvată timp de un an.

"Emmanuel Macron va gestiona acum situaţia pe care le-a impus-o francezilor (...). Nu ştiu cum o va face”, a conchis Marine Le Pen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.