Victime sunt prinse sub dărâmăturile ”unuia dintre cele mai importante spitale de copii din Europa”, avariat în urma multor atacuri ruse, luni, anunţă pe X preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Unul dintre cele mai importante spitale de copii din Europa” a fost avariat şi ”există oameni sub dărâmături, iar numărul exact al victimelor este, pentru moment, necunoscut”, a anunţat pe X preşedintele ucrainean.

El a postat o înregistrare video în care apare clădirea avariată.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Rusia nu poate susţine că nu ştia unde îi cad racheteşe şi trebuie să dea socoteală pe deplin de toate crimele sale”, denunţă Volodimir Zelenski.

CEL PUŢIN CINCI MORŢI ÎN ATACURI LA KIEV

Cel puţin cinci persoane au fost ucise luni dimineaţa în atacuri aeriene ruseşti la Kiev, potrivit autorităţilor din capitala ucraineană, atinsă de un nou val de bombardamente.

”Provizoriu sunt cinci morţi. Informaţiile sunt pe cale să se precizeze”, anunţă pe Telegram Administraţia Militară a Kievului.

TREI INSTALAŢII ELECTRICE ATINSE LA KIEV

Trei staţii electrice au fost atinse în atacurile de luni la Kiev, anunţă opertaorul privat DTEK.

”Trei substaţii transformatoare ale DTEK au fost distruse sau avariate în cartierele Golosiivskîi şi Şevcenskivskîi” la Kiev, precizează pe Telegram operapatorul.

Linii electrice au fost, de asemenea, avariate, anunţă el.

CEL PUŢIN 10 MORŢI ŞI 31 DE RĂNIŢI ÎN ATACURI RUSE LA KRIVOI ROG

Cel puţin zece persoane au fost ucise, iar alte 31 au fost rănite în atacuri ruseşti la Krivoi Rog, în centrul Ucrainei, a anunţat Administraţia Militară a acestui oraş.

”Potrivit unor date preliminare, zece persoane au fost ucise, iar 31 de răniţi se află la spital, zece dintre ei răniţi grav”, scrie pe Telegram Oleksandr Vilkul.

Un ”atac masiv” cu rachete a lovit o întreprindere industrială la Krivoi Rog, oraşul natal al preşeidntelui Volodimir Zelenski, anunţă el.

”PESTE 40 DE RACHETE” ÎN MAI MULTE ORAŞE

Forţele ruse au tras ”peste 40 de rachete” luni, vizând mai multe oraşe ucrainene, inclusiv Kievul, denunţă Volodimir Zelenski.

În afară de Kiev, ”Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk, Hramtorsk” au fost atinse, a anunţat pe Telegram şeful statului ucrainean.

Imobile locuite, infrastructuri şi un spital de copii au fost atinse, precizează el.

”Toate serviciile sunt mobilizate să salveze cât mai multă lume posibil”, anunţă el.

CINCI CIVILI UCIŢI ÎN EXPLOZIA UNEI MINE ÎN REGIUNEA HARKOV

Cinci civili au murit după ce maşina la bordul căreia se aflau a trecut peste o mină pusă de către ruşi pe un drum forestier, a anunţat luni comandantul Districtului Militar din harkov Oleg Sînegubov.

Explozia a avut loc ”în apropiere de Cimitirul nr. 17, pe un drum forestier neasfaltat, către satul Ţîrkunî”, precizează el.

Victimele sunt un bărbat în vârstă de 53 de ani, două femei în vârstă de 64 şi 25 de ani, un băiat în vârstă de cinci ani şi un bebeluş în vârstă de trei luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.