Primarul localităţii Premariacco, Michele De Sabata, a declarat luni zi de doliu local, după ce trupul neînsufleţit al lui Cristian Molnar a fost găsit la 24 de zile de la tragedia de pe râul Natisone. Consulatul General al României la Trieste este în contact cu membrii familiei tânărului, fiind pregătit să acorde asistenţă, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces şi sprijinirea repatrierii trupului neînsufleţit, transmite MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”În continuarea informaţiilor referitoare la victimele accidentului petrecut la 31 mai 2024, în care trei persoane de cetăţenie română au dispărut în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană (două fiind ulterior găsite decedate) şi în contextul informaţiilor publicate în presa italiană cu privire la găsirea unui trup neînsufleţit în apele râului Natisone, provincia Udine, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Trieste a contactat în regim de urgenţă autorităţile italiene competente, în vederea confirmării informaţiei şi a obţinerii de detalii suplimentare cu privire la identitatea şi cetăţenia persoanei decedate. Astfel, autorităţile italiene au comunicat reprezentanţilor oficiului consular că persoana decedată este cetăţean român, iar rezultatele anchetei confirmă faptul că aceasta este cea de-a treia victimă a accidentului menţionat anterior”, a transmis luni dimineaţă MAE.

Consulatul General al României la Trieste este în contact cu membrii familiei tânărului, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces şi sprijinirea repatrierii trupului neînsufleţit.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39040411652, +390404528136, +39040416350, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

MAE aminteşte că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Trieste: +393408821688.

ŞTIREA INIŢIALĂ - La aproape o lună de la tragicul eveniment din 31 mai, trupul lui Cristian Casian Molnar, care plecase să sărbătorească mpreună cu prietena sa Bianca Doros, 23 de ani, şi cu prietena sa Patrizia Cormos, 20 de ani, pe plaja Premariacco, pe râul Natisone, a fost găsit. Acesta se afla sub o stâncă, în interiorul unui tunel acoperit, de asemenea, cu crengi, într-o zonă care fusese deja căutată, dar în care era dificil să se intre. Descoperirea a fost posibilă datorită scăderii nivelului apei în ultimele zile.

Trupurile celor două tinere prietene, Patrizia Cormos şi Bianca Doros, fuseseră deja recuperate la 2 iunie, ele fiind înmormântate la Satu Mare.

Conform informaţiilor, cadavrul nu se afla foarte departe de Podul Roman din Premariacco, unde tinerii au fost prinşi de inundaţiile râului şi de unde au început să ceară ajutor.

Din 31 mai, căutările au continuat fără încetare. Înşişi membrii familiei lui Cristian, împreună cu fratele său, Petru Radu, care a fost zi şi noapte alături de căutători pe malul râului Natisone, au cerut să se facă tot posibilul în speranţa de a-l găsi pe băiat încă în viaţă.

Pentru luni, primarul din Premariacco, Michele De Sabata, a declarat o zi de doliu public, iar duminică au bătut clopotele în micuţa localitate.

"Este un moment important, îl aducem pe Cristian la familia sa şi mă gândesc şi la România, care îl aşteaptă", a adăugat primarul, subliniind legătura profundă care îl uneşte pe Cristian de ţara sa natală. 

Potrivit presei italiene, întreaga comunitate din Premariacco se va reuni pentru a comemora viaţa lui Cristian şi pentru a oferi sprijin familiei în aceste momente de mare tristeţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.