O explozie puternică, urmată de un nor de fum, s-a auzit marţi seara în zona suburbiilor sudice ale capitalei libaneze Beirut, un bastion al grupului armat libanez Hezbollah, a declarat un martor pentru Reuters. Armata israeliană a anunţat ulterior că l-a vizat pe comandantul Hezbollah responsabil pentru atacul asupra terenului de fotbal din satul druz, un atac care s-a soldat, sâmbătă, cu moartea a 12 copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Informaţii contradictorii despre soarta comandantului Hezbollah vizat marţi seara de atacul Israelului din Beirut

UPDATE - Surse de securitate declară pentru Reuters că soarta comandantului Hezbollah rămâne necunoscută.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Sursele Reuters au confirmat că a fost vizat Muhsin Shukr, care este cunoscut şi ca Fuad Shukr.

Între timp, postul Al-Arabiya a relatat că asasinatul ar fi eşuat, fără să ofere detalii suplimentare, scrie The Times of Israel.

Potrivit programului Recompense pentru Justiţie al Departamentului de Stat al SUA, Fuad Shukr - cunoscut şi ca Hajj Mohsin - este consilier militar superior al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah. De asemenea, el face parte din Consiliul Jihadului, organismul militar de vârf al Hezbollah.

Departamentul de Stat a raportat că, în timpul războiului civil sirian, el "a ajutat luptătorii (Hezbollah) şi trupele regimului pro-sirian" în lupta lor împotriva forţelor anti-Assad.

SUA au pus o recompensă de 5 milioane de dolari pe capul său.

UPDATE - Comandantul Hezbollah vizat este Fuad Shukr, şeful proiectului de rachete de precizie al Hezbollah, scrie The Times of Israel. El este cunoscut şi sub numele de Hajj Mohsin şi este un consilier superior al liderului mişcării, Hassan Nasrallah.

Cu mai mulţi ani în urmă, Shukr a fost identificat de IDF drept comandant al proiectului de rachete de precizie al Hezbollah. El este, de asemenea, căutat de Statele Unite pentru rolul său în bombardarea în 1983 a unei cazărmi a puşcaşilor marini americani din Beirut.

Foto: The Times of Israel
Foto: The Times of Israel

La câteva minute după ce IDF a confirmat că a lovit un comandant Hezbollah în Beirut, ministrul apărării Yoav Gallant a făcut o declaraţie în care afirmă că gruparea libaneză "a trecut linia roşie".

UPDATE - Armata israeliană (IDF) a confirmat că a lovit în Beirut şi spune că ţinta a fost comandantul Hezbollah din spatele atacului de la Majdal Shams şi al altor atacuri mortale asupra Israelului, potrivit The Times of Israel.

Deocamdată nu există modificări ale instrucţiunilor pentru civilii israelieni, spune IDF, care promite că va oferi detalii suplimentare în curând.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

Ţinta atacului din suburbia Dahiyeh ar fi fost un comandant senior al Hezbollah, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters. Soarta comandantului nu este cunoscută, potrivit sursei.

Oraşul este în alertă de câteva zile în aşteptarea unui atac israelian anticipat ca represalii pentru o lovitură pe Înălţimile Golan, ocupate de Israel, care a ucis 12 tineri.

Israelul şi Statele Unite au învinuit Hezbollah pentru atac, dar Hezbollah a negat responsabilitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.