Fostul preşedinte SUA Donald Trump este în siguranţă, au anunţat sâmbătă Secret Service şi campania sa, după ce mai multe focuri de armă au răsunat la un miting din Pennsylvania al candidatului republican la preşedinţie. În timp ce o înregistrare video îl arată pe Trump făcând o grimasă şi ridicând o mână la urechea dreaptă, unde sângerează, autorităţile au anunţat decesul a două persoane, una dintre ele fiind cea care a deschis focul şi care a fost împuşcată de Secret Service. Alte două persoane din public au fost grav rănite. FBI a calificat împuşcăturile de la mitingul fostului preşedinte Donald Trump de sâmbătă seara drept o tentativă de asasinat. Bărbatul care a încercat să îl ucidă pe Donald Trump este Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, a anunţat ulterior FBI. Evenimentul a stârnit reacţii puternice atât în SUA, cât şi pe plan internaţional şi este de natură să schimbe cursul campaniei electorale din SUA. Preşedintele Joe Biden a discutat cu Donald Trump după ce acesta a fost rănit la mitingul din Pennsylvania. Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre Donald Trump, a scris pe X premierul ungar Viktor Orban, un admirator al fostului preşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Prima reacţie publică a Melaniei Trump, după tentativa de asasinat asupra soţului ei
CITEȘTE ȘI WSJ: Presupusul atacator al lui Trump avea dispozitive explozive în maşină. Arma aparţinea tatălui său
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
CITEȘTE ȘI Trump transmite un al doilea mesaj după ce a fost împuşcat
CITEȘTE ȘI "Lăsaţi-mă să mă încalţ": Ce s-a spus pe scenă în secundele de după ce Trump a fost împuşcat - VIDEO
CITEȘTE ȘI Teoriile conspiraţiei şi dezinformarea, pericole serioase după tentativa de asasinare a lui Trump. The Guardian: Este nevoie de o minte limpede, nu de capete înfierbântate
CITEȘTE ȘI Un republican cu donaţii către democraţi. Ce se ştie despre Thomas Matthew Crooks, presupusul atacator de la mitingul lui Trump - VIDEO
CITEȘTE ȘI Cum sunt securizate mitingurile de campanie ale lui Donald Trump
CITEȘTE ȘI Reuters: Deficienţă majoră de securitate la mitingul lui Trump, vizat de o tentativă de asasinat. O Comisie a Camerei Reprezentanţilor o convoacă la audieri pe directoarea Secret Service. Atacul, de natură să remodeleze cursa prezidenţială
CITEȘTE ȘI UPDATE - Atacatorul de la mitingul lui Trump a fost identificat. El se numea Thomas Matthew Crooks şi avea 20 de ani. Tânărul era înregistrat ca alegător republican
CITEȘTE ȘI UPDATE - FBI a calificat împuşcăturile de la mitingul lui Trump drept o tentativă de asasinat asupra fostului preşedinte / Numele suspectului, anunţat în următoarele ore
CITEȘTE ȘI UPDATE - Preşedintele Joe Biden a vorbit cu Donald Trump, după atacul din Pennsylvania
CITEȘTE ȘI Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre Trump, spune susţinătorul său, Viktor Orban
CITEȘTE ȘI Nepotul unui congresman republican a fost rănit la mitingul lui Trump
CITEȘTE ȘI Gabrielle Giffords, fostă membră a Camerei Reprezentanţilor, împuşcată în cap în 2011: Sunt alături de fostul preşedinte Trump. Violenţa politică este terifiantă

REPUBLICANII NU-ŞI SCHIMBĂ PROGRAMUL

UPDATE - Împuşcăturile de la mitingul lui Donald Trump de sâmbătă seara nu vor modifica planurile de nominalizare oficială a fostului preşedinte.

"Convenţia va continua conform planului", a declarat sâmbătă seară pentru CNN un oficial republican de rang înalt. În ceea ce-l priveşte pe Donald Trump, el intenţionează în continuare să participe la Convenţia Naţională Republicană din Milwaukee. "După cum s-a comunicat mai devreme în această seară, preşedintele Trump se simte bine şi este recunoscător forţelor de ordine şi primilor respondenţi pentru acţiunea lor rapidă", au declarat consilierii principali ai campaniei Trump, Susie Wiles şi Chris LaCivita, şi preşedintele Comitetului Naţional Republican, Michael Whatley, şi copreşedintele Lara Trump.

"Preşedintele Trump aşteaptă cu nerăbdare să vi se alăture tuturor în Milwaukee, în timp ce vom continua convenţia noastră pentru a-l nominaliza în calitate de al 47-lea preşedinte al Statelor Unite. Ca nominalizat al partidului nostru, preşedintele Trump va continua să împărtăşească viziunea sa de a face America măreaţă din nou", a transmis Partidul Republican.

TRUMP A PĂRĂSIT SPITALUL

UPDATE -  Donald Trump a părăsit spitalul local după ce a fost împuşcat în ureche, au declarat două surse pentru CBS News.

Nu este clar încotro se va îndreapta acum Trump. El trebuia să meargă la proprietatea sa din Bedminster, New Jersey, după miting.

De asemenea, fostul preşedinte urma ca duminică să meargă în Milwaukee, Wisconsin, acolo unde începe Convenţia Naţională Republicană.

IVANKA TRUMP MULŢUMEŞTE SECRET SERVICE

UPDATE - Fiica lui Trump, Ivanka Trump, a postat o declaraţie pe X: "Vă mulţumesc pentru dragostea şi rugăciunile voastre pentru tatăl meu şi pentru celelalte victime ale violenţei fără sens de astăzi din Butler, Pennsylvania. Sunt recunoscătoare Secret Service şi tuturor celorlalţi ofiţeri de aplicare a legii pentru acţiunile lor rapide şi decisive de astăzi. Continui să mă rog pentru ţara noastră. Te iubesc tată, astăzi şi întotdeauna".

UPDATE - Secretarul pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a declarat că departamentul său "ia toate măsurile posibile" pentru a asigura securitatea lui Donald Trump, a lui Joe Biden şi a campaniilor lor, după împuşcăturile de la mitingul fostului preşedinte. 

”Condamnăm această violenţă în termenii cei mai fermi posibili şi felicităm Secret Service pentru acţiunea rapidă de astăzi. Suntem în legătură cu preşedintele Biden, cu fostul preşedinte Trump şi cu campaniile lor şi luăm toate măsurile posibile pentru a le asigura siguranţa şi securitatea”, a scrie Mayorkas pe X..

UPDATE - Nu există niciun semn în acest moment că împuşcăturile de la mitingul lui Trump ar avea vreo legătură cu vreun actor străin, potrivit unui oficial american citat de NBC News.

REPUBLICANII ÎL ACUZĂ PE BIDEN CĂ A INSTIGAT

UPDATE -  Unii republicani au început să îl acuze pe Joe Biden că a pregătit terenul pentru împuşcăturile de la mitingul lui Donald Trump, citând retorica pe care a folosit-o împotriva fostului preşedinte în timpul campaniei electorale. Senatorul de Ohio J.D. Vance, despre care se spune că ar putea fi ales drept coechipierul lui Trump, care să candideze ca vicepreşedinte, a scris pe X:

”Ziua de astăzi nu este doar un incident izolat. Premisa centrală a campaniei lui Biden este că preşedintele Donald Trump este un fascist autoritar care trebuie oprit cu orice preţ. Această retorică a condus direct la tentativa de asasinat a preşedintelui Trump”, arată Vance.

SECRET SERVICE CONFIMĂ CĂ L-A ELIMINAT PE ATACATOR

UPDATE - Secret Service a confirmat că agenţii săi au ucis persoana care a deschis focul asupra lui Donald Trump la mitingul său din Pennsylvania şi anunţă că, pe lângă un participant ucis, alţi doi membri ai publicului au fost "grav răniţi".

Secret Service afirmă că incidentul a avut loc în jurul orei locale 6.15 (duminică, ora 1:15, ora României), iar atacatorul a stat în afara perimetrului unde se desfăşura mitingul, într-o poziţie înaltă. ”Personalul Secret Service l-a neutralizat pe trăgător, care este acum decedat, Secret Service a răspuns rapid cu măsuri de protecţie, iar fostul preşedinte este în siguranţă şi este evaluat. Un spectator a fost ucis, doi spectatori au fost răniţi în mod grav”, precizează Secret Service.

ATACATORUL AR FI FOLOSIT O PUŞCĂ DE TIP AR

UPDATE - ABC News relatează că persoana care a deschis focul asupra mitingului lui Donald Trump, omorând o persoană şi rănind alte două, a tras de opt ori în ceea ce oficialii din serviciile de aplicare a legii cred că a fost o tentativă de asasinat. Atacatorul era cocoţat pe un acoperiş, la circa 200-250 de metri şi a folosit o puşcă de tip AR, foarte populară în Statele Unite, care a fost folosită în multe incidente de împuşcături în masă.

TRUMP SPUNE CĂ UN GLONŢ I-A ATINS URECHEA DREAPTĂ

UPDATE - Donald Trump spune că un glonţ i-a lovit urechea în timpul împuşcăturilor de la miting. Într-o postare pe Truth Social, Donald Trump a declarat că a fost lovit de un glonţ care "i-a străpuns partea superioară a urechii drepte" atunci când un bărbat înarmat a deschis focul asupra mitingului său din Pennsylvania. Anterior se relatase că Trump a fost lovit de fragmente de sticlă.

"Vreau să mulţumesc US Secret Service şi tuturor forţelor de ordine pentru răspunsul lor rapid la împuşcăturile care care tocmai a avut loc în Butler, Pennsylvania. Cel mai important, vreau să transmit condoleanţele mele familiei persoanei care a fost ucisă la miting şi, de asemenea, familiei unei alte persoane care a fost grav rănită. Este incredibil că un astfel de act poate avea loc în ţara noastră. Nu se ştie nimic în acest moment despre atacator, care este acum mort. Am fost împuşcat cu un glonţ care a străpuns partea de sus a urechii mele drepte. Am ştiut imediat că ceva nu era în regulă când am auzit un şuierat, împuşcături şi am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea. Am sângerat mult, aşa că am am realizat atunci ce se întâmpla. DUMNEZEU Binecuvântează AMERICA!" - a scris Trump pe Truth Social.

O FOTOGRAFIE PENTRU CAMPANIE

UPDATE - Aliaţii republicani ai lui Donald Trump au început să împărtăşească o fotografie cu el ridicând pumnul în aer după incidentul care a avut loc la mitingul său din Butler, Pennsylvania şi care s-a soldat cu doi morţi.

"America se roagă pentru preşedintele Trump. Vom învinge şi vom învinge RĂUL! NU NE VOM PREDA NICIODATĂ!" - a scris pe X reprezentantul republican Matt Gaetz.

CE POVESTESC MARTORII OCULARI

UPDATE - BBC a vorbit cu un martor care a declarat că a văzut pe cineva cu o puşcă în afara perimetrului unde se ţinea mitingul lui Trump şi a încercat să îl indice poliţiei, înainte ca acesta să deschidă focul.

Martorul, identificat ca Greg, a declarat pentru BBC că şi el se afla în afara mitingului şi doar îl auzea pe fostul preşedinte vorbind, când a observat un bărbat deasupra unui acoperiş. "L-am observat pe tip târându-se pe acoperişul clădirii de lângă noi, la 15 metri distanţă de noi", a spus Greg. "Avea o puşcă, l-am putut vedea clar cu o puşcă", a declarat martorul.

Greg susţine că l-a arătat pe bărbat poliţiei.

"Următorul lucru pe care îl ştiu este că mă gândeam de ce mai vorbeşte Trump? De ce nu l-au dat jos de pe scenă?", a relatat el. "Stăteam acolo şi îl arătam cu degetul, apoi, cinci focuri de armă s-au auzit", susţine martorul. 

BBC a precizat că situaţia este încă fluidă şi nu poate verifica pe deplin aceste relatări ale primilor martori.

Pe de altă parte, un participant la mitingul lui Trump a descris împuşcăturile de sâmbătă seară ca generând un haos total, unii oameni din mulţime nefiind la început siguri de ceea ce se întâmpla. "Iniţial, părea că au explodat nişte petarde", a declarat Joseph Mine pentru CNN. "Jumătate din mulţime, din capătul îndepărtat al mitingului, a crezut că este un fel de glumă ciudată, cealaltă jumătate a mulţimii ştia că nu este aşa şi încerca să împingă sau să convingă restul mulţimii că acest lucru este serios. Cred că toată lumea a înţeles - foarte repede - că era o situaţie periculoasă şi toată lumea a început să se adăpostească", a spus el.

Martorul a descris cum a văzut un bărbat din tribunele din apropierea sa lovit în cap de focuri de armă, iar o altă femeie din apropiere a fost atinsă în braţ. El a spus că a fost greu să îşi dea seama din ce direcţie veneau focurile de armă şi a adăugat că poliţia s-a mişcat rapid pentru a goli tribunele. "Este ceva la care nu te aştepţi, este foarte şocant", a adăugat el. 

DOI MORŢI ŞI O PERSOANĂ ÎN STARE GRAVĂ

UPDATE - Într-un interviu acordat CNN, procurorul districtului Butler, Richard A Goldinger, a declarat că, pe lângă cei doi morţi de la mitingul lui Trump, o altă persoană a fost rănită şi se află în "stare gravă".

El a confirmat că trăgătorul se afla în afara perimetrului de securitate, ceea ce înseamnă că nu a trecut prin magnetometrele menite să dezvăluie armele de foc.

"Nu ştiu cum ar fi ajuns în locul în care se afla, dar era în afara perimetrului şi cred că va trebui să ne dăm seama cum a ajuns acolo", a spus el.

FBI, LA FAŢA LOCULUI

UPDATE -  FBI este la locul împuşcăturilor din Butler, Pennsylvania. FBI "va continua să lucreze împreună cu U.S. Secret Service pe măsură ce ancheta avansează", a declarat agenţia într-un scurt comunicat. 

UN LUNETIST?

UPDATE - Trei surse din forţele de aplicare a legii au confirmat pentru CNN că trăgătorul a fost în afara locului de desfăşurare a mitingului fostului preşedinte Donald Trump din Pennsylvania.

Două dintre aceste surse spun că trăgătorul se afla pe un acoperiş, în afara perimetrului. Mai multe surse de aplicare a legii s-au referit la acest individ ca la un lunetist, deşi detalii suplimentare cu privire la acest lucru nu sunt clare.

Procurorul districtului Butler, Richard Goldinger, a declarat că detectivul său şef i-a spus că trăgătorul se afla pe o clădire adiacentă proprietăţii, dar nu are detalii suplimentare despre persoană.

"Ar fi fost nevoie de o puşcă. Au fost câteva sute de metri", a menţionat el.

DECLARAŢIA LUI JOE BIDEN

UPDATE - Preşedintele Joe Biden a condamnat împuşcăturile de la mitingul lui Donald Trump şi a declarat că violenţa nu trebuie tolerată.

"Este ceva rău, este unul dintre motivele pentru care trebuie să fim solidari în această ţară", a spus el, vorbind din statul natal, Delaware. "Nu putem permite ca acest lucru să se întâmple. Nu putem fi aşa, nu putem tolera aşa ceva", a insistat el.

Biden a adăugat că a încercat să ia legătura cu Trump, menţionând că fostul preşedinte este cu medicii săi şi pare să se simtă bine. "Intenţionez să vorbesc cu el în scurt timp, sper că atunci când mă voi întoarce la telefon", a spus Biden.

Întrebat dacă el crede că Trump a fost victima unei tentative de asasinat, Biden a spus: "Nu ştiu suficient ... Am o opinie, dar nu am niciun fapt".

UPDATE - Donald Trump Jr. spune că a vorbit cu tatăl său. “Tocmai am vorbit cu tatăl meu la telefon şi este foarte bine dispus. El nu va înceta niciodată să lupte pentru a salva America, indiferent de ceea ce stânga radicală aruncă asupra lui“, a transmis Donald Trump Jr. 

CAMPANIA LUI BIDEN ÎŞI ÎNTRERUPE PUBLICITATEA ELECTORALĂ

UPDATE -  Casa Albă a anunţat că Joe Biden va face în curând o declaraţie, în urma împuşcăturilor de la mitingul lui Donald Trump, soldate cu moartea unui spectator şi a presupusului atacator.

În acelaşi timp, campania lui Biden anunţă, potrivit AP, că îşi întrerupe publicitatea şi reclamele TV după împuşcăturile de la mitingul lui Trump. "Campania lui Biden întrerupe toate comunicările externe şi lucrează pentru a retrage reclamele noastre televizate cât mai repede posibil", a declarat un oficial al campaniei.

TENTATIVĂ DE ASASINAT

UPDATE - Associated Press relatează că doi oficiali din cadrul forţelor de ordine au confirmat că împuşcăturile de la mitingul lui Donald Trump sunt investigate ca o tentativă de asasinat.

MESAJE DE LA BIDEN ŞI OBAMA

UPDATE -  Preşedintele Joe Biden a făcut o declaraţie cu privire la împuşcăturile soldate cu doi morţi, în urma cărora Donald Trump a fost coborât de pe scenă de către Secret Service la un miting al susţinătorilor în Butler, Pennsylvania:

“Am fost informat cu privire la împuşcăturile de la mitingul lui Donald Trump din Pennsylvania.Sunt recunoscător să aud că este în siguranţă şi se simte bine. Mă rog pentru el şi familia sa şi pentru toţi cei care au fost la miting, în timp ce aşteptăm informaţii suplimentare. Jill şi cu mine suntem recunoscători Serviciului Secret pentru că l-au pus în siguranţă. Acest tip de violenţă nu-şi are loc în America. Trebuie să ne unim ca naţiune pentru a o condamna“, a transmis Joe Biden.

La rândul său, predecesorul democrat al lui Donald Trump la Casa Albă, Barack Obama, s-a alăturat celor care condamnă violenţa politică după incidentul de la mitingul lui Trump în Pennsylvania, soldat cu doi morţi. “Violenţa politică nu-şi are absolut deloc vreun loc în democraţia noastră. Deşi nu ştim încă exact ce s-a întâmplat, ar trebui să fim cu toţii uşuraţi că fostul preşedinte Trump nu a fost rănit grav şi să folosim acest moment pentru a ne reangaja spre civilizaţie şi respect în politica noastră. Michelle şi cu mine îi urăm o recuperare rapidă“, a scris Barak Obama pe X.

NYPD SPOREŞTE VIGILENŢA LA TRUMP TOWER ŞI ALTE LOCAŢII DIN NEW YORK

UPDATE - Potrivit CNN; Departamentul de Poliţie al oraşului New York îşi sporeşte prezenţa la Trump Tower şi în alte locaţii sensibile, din prudenţă, după ce fostul preşedinte Donald Trump a fost rănit sâmbătă în timpul mitingului din Butler, Pennsylvania.

Potrivit unui purtător de cuvânt al primarului oraşului New York, Eric Adams, edilul a fost informat cu privire la incident.

De asemenea, NYPD va spori securitatea la alte adrese, inclusiv la Primărie.

Trump Tower din Manhattan se află deja sub supravegherea NYPD, chiar dacă Trump îşi vizitează rareori fosta reşedinţă. De-a lungul anilor, Trump Tower a servit drept loc de întâlnire pentru susţinătorii şi adversarii fostului preşedinte.

TRUMP, RĂNIT DE CIOBURI

UPDATE - Un reporter de la Axios relatează, pe surse, că Donald Trump a fost lovit de fragmente de sticlă, şi nu de vreun glonte.

UPDATE - Elon Musk a postat pe X imagini de la incident cu un mesaj de susţinere şi însănătoşire grabnică pentru fostul preşedinte.

De altfel, congresmeni din ambele partide au emis declaraţii de condamnare a violenţei politice după ce Donald Trump a fost rănit în timpul unui incident la mitingul său din Butler, Pennsylvania. Printre ei se numără şi fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, al cărei soţ a fost înjunghiat de un intrus în casa lor din San Francisco în urmă cu doi ani.

“Ca persoană a cărei familie a fost victima violenţei politice, ştiu pe propria piele că violenţa politică de orice fel nu are ce căuta în societatea noastră. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că fostul preşedinte Trump este în siguranţă. Pe măsură ce aflăm mai multe detalii despre acest incident îngrozitor, să ne rugăm ca toţi cei prezenţi la mitingul de astăzi al fostului preşedinte să fie nevătămaţi“, a scris Nancy Pelosi pe X..

DOI MORŢI

UPDATE - Procurorul districtului Butler, Richard A Goldinger, a confirmat pentru Associated Press că trăgătorul de la mitingul lui Donald Trump, precum şi un participant, sunt morţi.

UPDATE - Citând procurorul local, Washington Post relatează că Donald Trump a fost rănit în timpul unui schimb de focuri care a ucis un spectator.

Atacatorul a murit, iar o altă persoană este în stare gravă.

TRUMP ESTE BINE

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, Steven Cheung, a declarat că fostul preşedinte "este bine", relatează CNN.

"Preşedintele Trump mulţumeşte forţelor de ordine şi primilor respondenţi pentru acţiunea lor rapidă în timpul acestui act odios. El este bine şi este verificat la o unitate medicală locală. Mai multe detalii vor urma", a spus Cheung într-o declaraţie.

UPDATE - Preşedintele Joe Biden a primit o primă informare cu privire la incidentul de la mitingul fostului preşedinte Donald Trump din Pennsylvania, potrivit Casei Albe.

SECRET SERVICE: TRUMP ESTE ÎN SIGURANŢĂ

UPDATE - Fostul preşedinte Donald Trump este în siguranţă după un incident petrecut la mitingul său, potrivit lui Anthony Guglielmi, şeful pentru comunicare din cadrul Secret Service, serviciul care îi protejează pe demnitarii statului şi pe candidaţi.

"Un incident a avut loc în seara zilei de 13 iulie la un miting al lui Trump în Pennsylvania. Secret Service a pus în aplicare măsuri de protecţie, iar fostul preşedinte este în siguranţă. Secret Service desfăşoară acum o investigaţie activă şi informaţii suplimentare vor fi publicate atunci când vor fi disponibile", a declarat Guglielmi într-un comunicat citat de CNN.

Între timp, mai mulţi aliaţi ai lui Donald Trump, printre care potenţiali vicepreşedinţi ai săi, au postat pe Twitter mesaje de susţinere şi rugăciuni pentru fostul preşedinte, care a fost rănit la mitingul din Butler, Pennsylvania.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Donald Trump a fost evacuat sâmbătă de la un miting de campanie în orăşelul Butler, Pennsylvania. S-au auzit detonări, iar imaginile televiziunilor americane l-au arătat pe fostul preşedinte SUA cu sânge pe urechea dreaptă, relatează AFP.

Mai multe bubuituri, care păreau focuri de armă, au fost auzite la mitingul în aer liber din Butler, Pennsylvania. Donald Trump, care tocmai îşi începuse discursul, a fost imediat înconjurat de gărzile din Secret Service. Preşedintele s-a ascuns sub podium, iar agenţii înarmaţi au luat poziţie în faţa scenei, apoi l-au escortat pe fostul preşedinte de pe podium la maşina sa. El a ridicat pumnul în semn de sfidare, în uralele susţinătorilor săi.

"Am văzut o mulţime de oameni care se aruncau la pământ, păreau confuzi. Am auzit bubuituri, păreau ceva între petarde şi un pistol de calibru mic", a declarat un susţinător aflat la faţa locului.

CNN a raportat că Trump a fost rănit, dar nu a oferit alte detalii. Nu a fost clar cum sau ce leziuni ar fi putut suferi, dar s-a văzut că are sânge pe partea dreaptă a feţei.

Imediat după incident, locul a fost părăsit, cu scaune răsturnate şi bandă galbenă de poliţie în jurul scenei. Un elicopter zbura deasupra şi agenţi ai forţelor de ordine se plimbau prin zonă, potrivit transmisiunilor video.

Agenţi înarmaţi ai forţelor de ordine au fost, de asemenea, văzuţi pe un acoperiş din apropierea scenei unde se afla Trump, a relatat Reuters.

Acesta era ultimul miting al lui Donald Trump înainte de convenţia republicană de săptămâna viitoare, unde urmează să fie desemnat oficial candidatul Partidului Republican care să-l înfrunte la 5 noiembrie pe actualul preşedinte democrat Joe Biden.

Preşedintele american, aflat în vizită la o biserică din Delaware, a declarat reporterilor că nu a fost încă informat cu privire la evenimentele de la reuniunea electorală a rivalului său republican

Trump şi Biden sunt blocaţi într-o luptă electorală strânsă, majoritatea sondajelor de opinie arătându-i pe cei doi la egalitate.

Biden s-a confruntat cu o reacţie de respingere în cadrul propriului partid, după o prestaţie dezastruoasă la dezbaterea de luna trecută cu fostul preşedinte.

Trump, care a fost preşedinte în perioada 2017-2021, şi-a depăşit cu uşurinţă rivalii pentru nominalizarea republicană la începutul campaniei şi a unificat în mare parte în jurul său partidul care a avut o scurtă ezitare în ceea ce priveşte sprijinul după ce susţinătorii săi au atacat Capitoliul SUA la 6 ianuarie 2021. încercând să anuleze înfrângerea sa în alegerile din 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.