Un tribunal australian a ordonat, luni, companiei Google să plătească despăgubiri unui fost deputat în valoare de 715.000 de dolari australieni (515.000 dolari americani), pe motiv că a refuzat să şteargă videoclipurile ”necruţătoare, rasiste, denigratoare, abuzive şi defăimătoare” postate de un creator de conţinut pe YouTube, care l-au determinat pe un deputat să renunţe la politică, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Compania Alphabet Inc a obţinut câştiguri financiare în mod intenţionat prin postarea a două videoclipuri pe site-ul YouTube, în care vicepremierul statului New South Wales era atacat. Filmuleţele au înregistrat aproximativ 800.000 de vizionări de când au fost postate în 2020.

Creatorul de conţinut Jordan Shanks a încărcat videoclipuri pe Youtube în care îl numea pe legislatorul John Barilaro ”corupt”, fără a cita dovezi credibile. De asemenea, îi ataca originile italiene, despre care judecătorul Steve Rares a spus că echivalează cu ”nimic mai puţin decât un discurs instigator la ură”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Steve Rares a spus că Google şi-a încălcat propriile politici menite să protejeze personalităţile publice să fie vizate în mod incorect şi ”l-a alungat prematur pe domnul Barilaro din serviciul ales în viaţa publică, traumatizându-l în mod semnificativ”.

Barilaro a renunţat la politică la un an după ce Shanks a postat videoclipurile şi ”Google nu poate scăpa de răspunderea referitoare la prejudiciul substanţial provocat de campania domnului Shanks”, a evocat Rares.

Într-o postare pe Facebook după pronunţarea verdictului, Shanks a avut o atitudine zeflemitoare cu privire la Barilaro, spunând că ”a obţinut în sfârşit bani de la Google … fără să fi testat vreodată adevărul în instanţă”.

În schimb, Barilaro a mărturisit reporterilor că se simte ”achitat şi reabilitat”.

”Nu a fost niciodată vorba de bani. A fost vorba despre scuze, ştergere (n.r. videoclipurilor). Desigur, acum scuzele nu mai au însemnătate după ce campania a continuat. A fost nevoie de o instanţă pentru a forţa Google să ia măsuri”, a conchis el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.