Performanţa lui Joe Biden la prima dezbatere televizată la CNN cu Donald Trump continuă să facă valuri în rândul democraţilor, iar senatorul democrat Sheldon Whitehouse se declară la postul local WPRI-TV ”destul de îngrozit” de naufragiul preşedintelui şi subliniază că americanii vor să fie ”siguri” că Joe Biden este ”onest cu privire la starea sănătăţii sale”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oamenii vor să fie siguri că această campanie este în măsură să câştige, că preşedintele şi echipa sa sunt oneşti cu noi pe tema sănătăţii sale, că (dezbaterea de joi cu Donald Trump) a fost într-adevăr o anomalie”, a declarat el într-un interviu difuzat luni de postul WPRI-TV.

Alesul din Rhode Island (nord-est), un reprezentant al aripii stângi a Partidului Democrat, se declară ”destul de îngrozit” de confruntarea de la CNN, în care preşedintele american a apărut foarte confuz, iar uneori complet pierdut.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

La o zi după dezbatere, democratul în vârstă de 81 de ani, care şi-a regăsit o anumită energie, a încercat să ofere asigurări într-un miting de campania în North carolina.

”N-aş candida din nou dacă nu aş crede, din toată inima şi sufletul meu, că pot face acest job”, a declarat el.

Casa Albă respinge de luni de zile, uneori cu anumită iritare, orice întrebare pe tema facultăţilor fizice şi mentale ale preşedintelui american, a cărui uşuinţă fizică şi verbală a cunoscut un declin.

Greii din partid îşi exprimau până acum în mod public susţinerea, însă după dezbaterea de joi nervozitatea creşte în rândul simpatizaţilor şi donatorilor, dintre care unii reproşează cercului apropiat al preşedintelui o lipsă de transparenţă cu privire la facultăţile acestuia.

Alţii îi cer lui Joe Biden să răspundă în mod concret îngrijorărilor printr-o multiplicare a conferinţelor de presă sau a discuţiilor ”fără plasă de siguranţă” cu jurnalişti sau susţinători.

Luni, o jurnalistă l-a întrebat din senin pe preşedinte dacă intenţionează să se retragă din cursă, la sfârşitul unui scurt discurs pe care l-a susţinut la Casa Albă pe tema unei hotărâri a Curţii Supreme.

Joe Biden s-a întors cu spatele şi a ieşit din sală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.