Cinci bărbaţi est-europeni, între care un român, au fost arestaţi în Spania pentru tentativa de răpire a două persoane cărora ar fi vrut să le ceară răscumpărare în criptomonede, au anunţat marţi autorităţile de la Madrid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faptele s-au petrecut săptămâna trecută, în Majadahonda, regiunea Madrid. Suspecţii, care s-au dat drept poliţişti mascaţi, au venit la un centru comercial cu o dubă de culoare neagră, le-au tăiat calea celor două victime în momentul în care acestea se pregăteau să intre într-o maşină din parcare şi, folosind violenţa, le-au forţat să urce în dubă.

Camerele de supraveghere ale centrului comercial Equinoccio Park au surprins însă momentul. 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Paznicii centrului comercial au observat, prin intermediul sistemului de supraveghere video al unităţii, un grup de persoane care schimbau numărul de înmatriculare al unei dubiţe în parcare. Unul dintre ei purta un tricou al Poliţiei Naţionale şi avea asupra sa ceva ce semăna cu o armă de foc, aşa că paznicii au informat Garda Civilă, potrivit presei spaniole.

Agenţii Gărzii Civile au făcut verificări şi au declanşat o operaţiune pentru a-i localiza, reuşind să depisteze patru dintre suspecţi în aceeaşi parcare a centrului comercial în care a avut loc tentativa de răpire, în timp ce al cincilea a reuşit să fugă cu o a doua dubă, dar ulterior a fost arestat şi acesta.

Cele două victime care au fost ţinta tentativei de răpire, precum şi trei dintre suspecţii arestaţi sunt de naţionalitate rusă, în timp ce ceilalţi doi suspecţi sunt de origine bulgară şi română, potrivit autorităţilor. Presa a scris că nu este exclusă o reglare de conturi între mafii est-europene.

În dubele pe care le închiriaseră suspecţii, poliţiştii spanioli au găsit ascunse două arme, emiţătoare radio, haine ale Poliţiei Naţionale, centuri cu tocuri pentru pistoale, bandă adezivă şi mănuşi. În plus, în vehiculul victimelor a fost găsit un dispozitiv de urmărire, cu ajutorul căruia cei arestaţi îi localizau în permanenţă pe cei doi ruşi. Agenţii au percheziţionat, de asemenea, o locuinţă pe care suspecţii o închiriaseră în Majadahonda.

Ancheta a arătat că suspecţii au vrut să-i răpească pe cei doi ruşi pentru a încerca să obţină de la ei răscumpărare în criptomonede. Ei plănuiau să părăsească ţara după ce îşi atingeau obiectivele.

Cei cinci suspecţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 49 de ani şi fără condamnări anterioare în Spania, au fost aduşi în faţa instanţei şi sunt acuzaţi de sechestrare de persoane, jaf cu violenţă, falsificare de documente, vătămare gravă şi apartenenţă la un grup infracţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.