Ministerul grec de Externe anunţă miercuri că între victimele atacului de marţi de la Tel Aviv se află un ”cetăţean grec, rezident la Ierusalim”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Anunţăm cu o profundă tristeţe că între victimele atacului se află un cetăţean grec, rezident la Ierusalim”, anunţă într-un scurt comunicat ministerul grec.

”Transmitem sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor victimei”, conchide Atena.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Un ultim bilanţ al atacului de marţi într-o staţie de tramvai la Tel Aviv anunţa şapte morţi, potrivit poliţiei israeliene.

Identitatea persoanelor ucise nu a fost dezvăluită în mod oficial de către autorităţile israeliene.

Presa israeliană a dezvăluit miercuri dimineaţa identitatea a doar două dintre victime, israelienecele Shahar Goldman, în vârstă de 30 de ani, şi Inbar Segev, în vârstă de 33 de ani.

Bilanţul atentatului de marţi într-o staţie de tramvai de la Tel Aviv a crescut la şapte morţi în urma decesului unei persoane rănite de către doi atacatori, palestinieni din Cisiordania, unul omorât prin împuşcare, celălalt rănit de către poliţia israeliană.

”Persoana rănită a sosit (la urgenţe) în stare critică (...), iar după ce s-au bătut să o salveze medicii i-au constatat decesul”, a anunţat Spitalul Ichilov din Tel Aviv.

Poliţia a anunţat anterior că şase persoane au fost ucise, iar alte nouă au fost rănite în diverse grade într-un atentat cu o armă automată şi cu armă albă comis de către ”doi terorişti” care au fost ”neutralizaţi” de către trecători - care au folosit arme personale.

Atacul a avut lco la staţia de tramvai Siderot-Ierusalim, în cartierul Jaffa.

Cei doi atacatori au deschis focul în vagon, după care au coborât şi au continuat să tragă pe bulevardul Ierusalim, potrivit poliţiei.

Unul dintre atacatori a fost împuşcat în stradă, iar celălalt a fost rănit şi transferat la un spital în stare gravă.

Potrivit primelor elemente ale unei anchete, cei doi bărbaţi sunt palestinieni originari din Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de către Israel din 1967.

DOI RĂNIŢI UŞOR ÎN ISRAEL ŞI UN PALESTINIAN UCIS ÎN CISIORDANIA ÎN ATACUL IRANIAN

Atacul Iranului de marţi seara s-a soldat cu doi răniţi uşor în Israel, iar un palestinian a fost ucis de fragmente de la o rachetă, la Ierihon, în Cisiordania ocupată, potrivit unui oficial palsetinian.

Sirene au răsunat în întreaga ţară, iar spaţiul aerian israelian a fost închis.

Jurnalişti AFP au văzut explozii pe cer şi au auzit zeci de detonări.

Sute de persoane din Autogara Centrală din Ierusalimul de Vest s-au refugiat într-o parcare subterană.

Unele dintre ele s-au rugat, în timp ce alteleîşi consultau telefoanele.

La aproximativ o oră după atac, armata a cerut populaţiei să iasă din adăposturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.