Un fost ales din Las Vegas a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă pentru uciderea, în 2022, a unui jurnalist de investigaţie care ancheta hărţuirea şi favoritismul din cadrul biroului condus de acest politician, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Jeff German, un reporter în vârstă de 69 de ani de la Las Vegas Review-Journal, scrisese în mai 2022 un articol despre biroul local condus de Robert Telles, care la acea vreme candida pentru realegere. Articolul, publicat cu o lună înainte de alegeri, detalia acuzaţiile de favoritism şi existenţa unei relaţii nepotrivite între oficialul ales şi o angajată. Robert Telles a negat acuzaţiile, dar a pierdut alegerile.

În luna septembrie a aceluiaşi an, Telles a mers furios la locuinţa lui Jeff German, s-a ascuns în tufişuri şi apoi l-a atacat pe jurnalist, înjunghiindu-l mortal.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

După audierile din timpul procesului, juraţii au ajuns în unanimitate la concluzia că crima a fost „intenţionată” şi „premeditată”.

„S-a făcut dreptate”, a declarat reporterilor Steve Wolfson, procurorul districtului Clark County, Nevada. „Verdictul de astăzi ar trebui să transmită un mesaj, iar acest mesaj este clar: orice încercare de a reduce la tăcere mass-media sau de a reduce la tăcere sau intimida un jurnalist nu va fi tolerată”, a adăugat el.

Fostul ales a negat că ar fi fost autorul crimei şi a susţinut că poliţia a ignorat anumite indicii care ar fi putut incrimina alte persoane. Într-un lung monolog făcut la bară, acest avocat de profesie a declarat că a fost victima unei conspiraţii.

În urma verdictului de vinovăţie, juriul s-a retras din nou pentru a delibera asupra pedepsei lui Robert Telles şi, în cele din urmă, a impus închisoarea pe viaţă cu o pedeapsă de siguranţă de 20 de ani.

„Jeff a fost ucis pentru că a făcut genul de muncă de care era foarte mândru: munca sa a responsabilizat un oficial ales pentru un comportament rău şi a permis alegătorilor să aleagă pe altcineva pentru acea funcţie”, a reacţionat directorul Las Vegas Review-Journal, Glenn Cook.

ONG-ul Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor a înregistrat, începând din 1992, decesele la locul de muncă a 14 jurnalişti şi a unui angajat media în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.