Un depozit petrolier ardea vineri în regiunea rusă Tambov, la câteva sute de kilometri de frontiera cu Ucraina, în urma unui atac ucrainean cu dronă, a anunţat guvernatorul regiunii, Maksim Egorov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La (ora locală) 4.35 (şi ora României), în districtul municipal Miciurinski, în regiunea Tambov, s-a înregistrat un zbor de dornă către un depozit de petrol”, a anunţat el mai întâi pe Telegram.

”Un mic incendiu a izbucnit. Acum focul a fost localizat”, a anunţat el, după aceea, precizând că nu există ”nicio victimă” după acest atac.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ministerul rus al Apărării nu a evocat, aşa cum obişnuieşte, acest  atac vizând o infrastructură energetică.

Însă a anunţat că a ”interceptat” 25 de drone explozive ucrainene în cursul nopţii de joi spre vineri deasupra teritoriului rus, fără să menţioneze regiunea Tambov.

Guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, a anunţat pe Telegram că o dronă a fost doborâtă, iar căderea acesteia a ”avariat parţial acoperişul administraţiei” acestei regiuni de la frontiera cu Ucraina.

Ucraina, care se confruntă cu o ofensivă rusă de peste doi ani, răspunde cu regularitate atacând regiuni ruseşti şi vizează instalaţii energetice şi ceea ce dă asigurări că sunt locuri folosite de către armata rusă în operaţiuni vizând teritoriul ucrainean.

Kievul a promis să mute confruntările armate pe teritoriul Rusiei, ca represalii faţă de numeroase bombardamente ale forţelor ruse vizând oraşe şi infrastructuri energetice ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.