Un cetăţean moldovean a fost arestat în Ucraina, fiind suspectat că lucra pentru Serviciul de Securitate al Federaţiei Ruse (FSB) şi că, la indicaţia serviciilor speciale ruseşti, ar fi incendiat staţii electrice în regiunea Odesa, informează un comunicat al serviciului de informaţii ucrainean SBU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit SBU, la jumătatea lunii aprilie, suspectul a turnat cinci canistre cu benzină pe echipamentele tehnologice a două substaţii electrice locale, provocând incendii. Ulterior, au luat foc transformatoarele de putere care furnizează energie electrică pentru opt aşezări din regiunea Odesa.

„În acest fel, inamicul a încercat să întrerupă alimentarea cu energie electrică a sute de clădiri rezidenţiale, spitale, întreprinderi generatoare de energie termică, instalaţii hidroelectrice şi instalaţii de alimentare cu gaz”, arată serviciul de securitate ucrainean.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Drept recompensă pentru „serviciile” sale, moldoveanul ar fi urmat să primească 2.000 de dolari. 

După comiterea infracţiunii, autorul spera să plece în străinătate pe ascuns. Cu toate acestea, SBU a stabilit unde se afla şi l-a reţinut pe o autostradă locală.

Foto: SBU
Foto: SBU

El a fost reţinut de oamenii legii din Ucraina sub suspiciunea de sabotaj, săvârşit în condiţiile legii marţiale, iar instanţa a admis cererea procurorului şi a decis că poate fi arestat. Moldoveanul riscă închisoarea pe viaţă şi confiscarea bunurilor.

Suspectul avea permis de şedere permanentă în Ucraina şi şi-a angajat şi un complice. Ancheta continuă pentru găsirea acestuia din urmă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.