Europa de Est ar trebui să se aştepte la mai puţin de la Statele Unite dacă Donald Trump câştigă alegerile prezidenţiale, a declarat luni pentru POLITICO o figură de top din cercul fostului preşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Statele Unite au un angajament de a veni în ajutorul ţărilor NATO care sunt atacate. Nu este acelaşi lucru cu a spune că ar trebui să ne aruncăm întreaga armată (pe flancul estic)", a declarat Elbridge Colby, fost adjunct al asistentului secretarului apărării din prima administraţie Trump.

De asemenea, este necesar ca ţările de pe flancul estic să cheltuiască mult mai mult de 2% din PIB - ţinta NATO - potrivit lui Colby, care este foarte probabil să fie numit într-o funcţie de conducere dacă Trump revine la Casa Albă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Nu cred că este foarte impresionant faptul că Lituania cheltuieşte 3 la sută; Estonia cheltuieşte 3 la sută. Dacă aş fi în locul lor, aş cheltui 10 la sută, dacă sunt serioşi cu privire la cât de ameninţători sunt ruşii", a spus el. "Cred că ceea ce europenii trebuie să înţeleagă este că trebuie să îşi consolideze armata cât mai curând posibil", a punctat Colby.

"Părerea mea personală este că ar trebui să angajăm forţe substanţiale disponibile pentru apărarea NATO în est, care să nu diminueze capacitatea noastră de a (apăra) primul lanţ insular, în acest caz, Taiwanul", a adăugat el.

Apropiatul lui Trump a evidenţiat "capacităţile cheie", cum ar fi armele cu rază lungă de acţiune, logistica, controlul comenzii, cunoscute sub numele de C4ISR, muniţiile şi apărarea aeriană, ca domenii în care SUA ar trebui să se concentreze asupra Asiei, nu asupra Europei. "Acestea sunt cele mai importante active, dar acestea sunt, de asemenea, activele care sunt cele mai rare", a arătat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.