Preşedinţia ucraineană salută miercuri numirea premierului olandez în exerciţiu Mark Rutte în postul de secretar general al NATO, subliniind rolul crucial al acestuia în înfruntarea invaziei Ucrainei de către Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Felicitări lui Mark Rutte”, a scris pe X şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene Andrii Iermak.

”Leadershipul şi ataşamentul dumneavoastră faţă de principiile democratice sunt cruciale viitorului nostru comun”, adaugă el.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Iermak îi mulţumeşte olandezului pentru ”susţinerea de nezdruncinat”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat numirea lui Mark Rutte drept viitorul secretar general al NATO.

El l-a catalogat drept un ”lider puternic şi care respectă principiile”.

”Eu ştiu că Mark Rutte este un lider puternic şi respectă principiile, care a dat dovadă de spirit de decizie şi de viziune în multe rânduri în ultimii ani”, a scris pe X Volodimir Zelenski.

Pe de altă parte, Kremlinul a anunţat miercuri că numirea lui Mark Rutte drept viitor secretar general al NATO ar urma să nu antreneze nicio schimbare în ”linia generală” a Alianţei, pe care Rusia o consideră ”ostilă”.

”Este puţin probabil ca această alegere să schimbe ceva în linia generală a NATO”, a declarat presei un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

”La ora actuală, această alianţă ne este ostilă”, subliniază el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.