Armata ucraineană a anunţat, sâmbătă, că a scufundat un submarin în Sevastopol, a atacat un aerodrom din sudul Rusiei şi a lovit depozite de petrol şi instalaţii de stocare a combustibilului şi lubrifianţilor în regiunile Belgorod, Kursk şi Rostov, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un submarin rusesc a ajuns pe fundul Mării Negre", a precizat Ministerul Apărării din Ucraina, într-o postare pe X, numind nava ca fiind submarinul de atac B-237 Rostov-pe-Don.

Statul major al armatei a declarat că atacul asupra portului Sevastopol a deteriorat, de asemenea, în mod semnificativ patru lansatoare ale sistemului de apărare antiaeriană S-400 "Triumf".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

În alte atacuri de peste noapte, armata a anunţat că a lovit un depozit de muniţie la aerodromul Morozovsk, unde forţele ruse depozitau bombe aeriene ghidate, printre alte echipamente, precum şi o serie de depozite de petrol şi instalaţii de stocare a combustibilului.

"Aviaţia de luptă rusă trebuie să fie distrusă oriunde s-ar afla, prin toate mijloacele eficiente. De asemenea, este destul de corect să atacăm aerodromurile ruseşti. Şi avem nevoie de această soluţie comună cu partenerii noştri - o soluţie de securitate", a scris preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Preşedintele ucrainean a cerut în repetate rânduri aliaţilor săi occidentali permisiunea de a-şi folosi armele pentru atacuri cu rază lungă de acţiune asupra Rusiei, în plus faţă de lovirea ţintelor militare din apropierea frontierei.

El a declarat sâmbătă că forţele ruse au folosit peste 600 de bombe aeriene ghidate pentru a ataca Ucraina în ultima săptămână.

Potrivit raportului militar ucrainean, atacul asupra depozitelor de petrol şi instalaţiilor de stocare a combustibilului şi lubrifianţilor din regiunile Belgorod, Kursk şi Rostov a incendiat cel puţin două rezervoare de petrol.

În Rusia, oficialii locali au raportat că rezervoarele unui depozit de combustibil din districtul Kamensky din regiunea Rostov au luat foc ca urmare a unui atac cu dronă.

Guvernatorul regional din Belgorod a declarat, de asemenea, că dronele lansate de Ucraina au provocat un incendiu la un depozit de petrol din această regiune, adăugând că incendiul a fost stins şi că nimeni nu a fost rănit.

Ucraina şi-a intensificat dramatic utilizarea dronelor cu rază lungă de acţiune în acest an pentru a ataca instalaţiile petroliere ruseşti, încercând să avarieze amplasamentele care alimentează forţele ruseşti şi economia ţării în invazia care durează de 29 de luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.