Donald Trump a postat din nou duminică dimineaţă un mesaj pe platforma sa socială Truth Social, după ce a supravieţuit în ajun unei tentative de asasinat la un miting electoral din Pennsylvania. Fostul preşedinte republican spune că aşteaptă cu nerăbdare să vorbească în Wisconsin, unde săptămâna viitoare va avea loc Convenţia Naţională Republicană, ceea ce înseamnă că nu îşi schimbă programul, şi le transmite americanilor să rămână uniţi, relatează CNN şi The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Mulţumesc tuturor pentru gândurile şi rugăciunile de ieri, deoarece numai Dumnezeu a fost cel care a împiedicat să se întâmple inimaginabilul", a spus Trump despre împuşcăturile de sâmbătă, care s-au soldat cu moartea unui participant la miting şi rănirea gravă a altor doi.

"Nu ne vom teme, ci în schimb vom rămâne persistenţi în credinţa noastră şi sfidători în faţa răului", a dat asigurări fostul preşedinte. "Iubirea noastră se îndreaptă către celelalte victime şi către familiile lor", a adăugat el.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Republicanul, care a fost acuzat că a divizat societatea şi că a încurajat atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, a dat cum un mesaj de unitate:  "În acest moment, este mai important ca niciodată să rămânem uniţi şi să ne arătăm adevăratul caracter de americani, rămânând puternici şi hotărâţi şi nepermiţând răului să învingă", a spus el. "Îmi iubesc cu adevărat ţara şi vă iubesc pe toţi şi aştept cu nerăbdare să vorbesc marii noastre naţiuni în această săptămână din Wisconsin", a continuat el, semnalând că nu îşi modifică programul şi va merge la Convenţia Naţională Republicană de săptămâna viitoare, unde urmează să fie declarat oficial candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Convenţia republicanilor va avea loc în perioada 15-18 iulie în Milwaukee, Wisconsin, iar Fiserv Forum, casa echipei Milwaukee Bucks, va fi principalul loc de desfăşurare.

Wisconsin este unul dintre puţinele state intens disputate care ar putea determina soarta cursei prezidenţiale din acest an. Acesta a fost unul dintre aşa-numitele "ziduri albastre" pe care democraţii se bazau cândva, dar pe care Trump l-a câştigat la limită în 2016, deschizând calea spre victoria sa. Biden a câştigat din nou acest stat în 2020, iar ambele campanii îl vizează puternic în acest an.

CE A SPUS TRUMP ÎN PRIMUL  SĂU MESAJ DUPĂ TENTATIVA DE ASASINARE

Într-o primă reacţie după tentativa de asasinat de sâmbătă seara, Donald Trump a publicat un mesaj pe Truth Social în care spus că a fost atins de un glonţ la ureche şi mulţumea Secret Service pentru cum a acţionat.

CITEȘTE ȘI "Lăsaţi-mă să mă încalţ": Ce s-a spus pe scenă în secundele de după ce Trump a fost împuşcat - VIDEO

"Vreau să mulţumesc US Secret Service şi tuturor forţelor de ordine pentru răspunsul lor rapid la împuşcăturile care tocmai au avut loc în Butler, Pennsylvania. Cel mai important, vreau să transmit condoleanţele mele familiei persoanei care a fost ucisă la miting şi, de asemenea, familiei unei alte persoane care a fost grav rănită. Este incredibil că un astfel de act poate avea loc în ţara noastră. Nu se ştie nimic în acest moment despre atacator, care este acum mort. Am fost împuşcat cu un glonţ care a străpuns partea de sus a urechii mele drepte. Am ştiut imediat că ceva nu era în regulă când am auzit un şuierat, împuşcături şi am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea. Am sângerat mult, aşa că am am realizat atunci ce se întâmpla. DUMNEZEU Binecuvântează AMERICA!" - a scris Trump, sâmbătă, pe Truth Social.

Între timp, poliţia l-a identificat pe autorul atacului, un tânăr de 20 de ani care s-ar fi înscris ca alegător republican, iar Secret Service se confruntă cu critici că a avut deficienţe în asigurarea protecţiei fostului preşedinte.

CITEȘTE ȘI Un republican cu donaţii către democraţi. Ce se ştie despre Thomas Matthew Crooks, presupusul atacator de la mitingul lui Trump - VIDEO
CITEȘTE ȘI Reuters: Deficienţă majoră de securitate la mitingul lui Trump, vizat de o tentativă de asasinat. O Comisie a Camerei Reprezentanţilor o convoacă la audieri pe directoarea Secret Service. Atacul, de natură să remodeleze cursa prezidenţială

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.