Fostul preşedinte american Donald Trump promite un ”transfer paşnic” al puterii în cazul în care alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie sunt ”cinstite”, în contextul în care rivalii democraţi ai acestuia sunt îngrijoraţi de faptul că va contesta, la fel ca în 2020, rezultatul scrutinului, în cazul unei înfrângeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Bineînţeles că va avea loc o tranziţie paşnică (a puterii), ca ultima dată (...). Sper doar că vom avea alegeri cinstite”, a declarat joi fostul preşedinte la o conferinţă de presă la Mar-a-Lago, în Floida, fără să menţioneze episodul luării cu asalt a Capitolului în 2021.

El şi-a atacat în această conferinţă de noua adversară democrată în alegerile din noiembrie, vicepreşedinta Kamala Harris.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Bilanţul său este oribil. Ea este de stânga radicală într-o măsură rar egalată”, a subliniat el.

”Ea nu face nicio conferinţă de presă. Ştiţi de n-0 face? Ea nu ştie cum să facă o conferinţă de presă. Nu este destul de inteligentă să o facă. Îmi pare rău, avem nevoie de persoane inteligente pentru a conduce această ţară”, a atacat-o fostul locatar al Casei Albe.

El l-a atacat şi pe Tim Walz, pe care vicepreşedinta lui Joe Biden l-a ales săptămâna trecută drept partener de cursă.

”Ea a ales un partener de cursă radical, el susţine poziţii de neimaginat. Vorbeşte despre lucruri despre care n-am auzit vorbindu-se niciodată. El este implicat într-un univers al transidentităţii”, a declarat Trump.

”Acest bărbat nu vrea frontiere, nu vrea ziduri. El nu vrea nicio securitate a ţării noastre. Nu-i pasă că în ţară intră oameni care vin de la închisoare. Kamala zicea că el e ţarul frontierelor, azi ea nu mai e deloc aşa”, a adăugat el.

Donald Trump a prezentat o impresie mai mult decât pesimistă a situaţiei mondiale.

”Veşti foarte proaste vor veni. Ne putem trezi într-o depresiune ca cea din 1929, din care ne vom reveni în ani de zile, zeci de ani, Suntem foarte aproape de asta”, a prorocit el.

”După mine, suntem foarte aproape de un război mondial. Asta e perioada cea mai periculoasă pe care eu am cunoscut-o vreodată pentru ţara noastră”, a continuat el.

Donald Trump a propus joi, în această conferinţă de presă, trei dezbateri televizate în septembrie, dintre care doar una a fost confirmată.

Cu scopul de a se repoziţionări în cursă, în contextul ascensiunii Kamalei Harris, el i-a propus rivalei sale trei dezbateri televizate în septembrie, la Fox News, ABC News şi NBC News.

”Vicepreşedinta Harris şi fostul preşedinte Trump au confirmat amândoi că vor participa la dezbatere la ABC” News, la 10 septembrie, a anunţat el pe X.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.