Trei foşti preşedinţi ai SUA, Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton, membri ai Congresului, actuali şi foşti lideri mondiali, i-au adus un ultim omagiu senatorului american John McCain, sâmbătă, la Catedrala din Washington, în cadrul unei ceremonii care a durat peste două ore, relatează AP.
George W. Bush şi Barack Obama, care în urmă cu mai mulţi ani au pus capăt ambiţiilor prezidenţiale ale lui John McCain - în primarele republicane din 2000, iar apoi în alegerile din 2008, au spus, la funeraliile fostului lor contracandidat, că senatorul i-a făcut să fie preşedinţi mai buni.
“John McCain ne-a făcut să fim preşedinţi mai buni, la fel cum a făcut senatul mai bun, la fel cum a făcut ţara mai bună”, a spus Obama, omagiindu-l pe McCain la catedrala din Washington.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
“M-a făcut să fiu mai bun”, a afirmat şi George W. Bush, vorbind despre prietenia sa cu McCain.
Fiica lui John McCain, Meghan, a făcut o trimitere în discursul său la Donald Trump, fără să îi pronunţe numele. Actualul preşedinte al SUA nu a fost invitat la ceremonie.
“Ne-am adunat aici ca să plângem trecerea în nefiinţă a măreţiei americane, cea reală, nu retorica ieftină a unor bărbaţi care nu se vor apropia niciodată de nivelul de sacrificiu pe care el l-a oferit. America lui John McCain nu are nevoie să fie făcută măreaţă din nou, pentru că America a fost mereu măreaţă”, a spus Meghan McCain.
Înmormântarea - în intimitatea familiei - este prevăzută duminică, la Cimitirul Academiei Navale din Annapolis, în apropiere de capitala federală americană.
Senatorul american John McCain, erou din Vietnam şi fost candidat la preşedinţie, a murit săptămâna trecută, la vârsta de 81 de ani. El a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală agresivă, în iulie 2017, şi a fost supus unui tratament medical.
John McCain a deţinut şase mandate de senator din partea republicanilor şi a fost candidatul la preşedinţie al acestora, în 2008.
McCain a fost pilot în timpul războiului din Vietnam. Când avionul său a fost doborât, a petrecut mai mult de cinci ani ca prizonier de război. A fost supus torturii, ceea ce l-a lăsat cu dizabilităţi de durată.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.