Doi elevi şi doi profesori au fost ucişi în atacul armat de la liceul Apalachee din Georgia, SUA, iar nouă persoane sunt rănite, au anunţat miercuri autorităţile care au precizat că suspectul reţinut în acest caz este un elev în vârstă de 14 ani, relatează NBC News şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Există patru persoane care sunt decedate în urma acestui incident. Nouă au fost transportate la spitale locale cu diverse răni. Dintre cei decedaţi, doi erau elevi şi doi erau profesori aici, la şcoală”, a declarat directorul Biroului de Investigaţii din Georgia, Chris Hosey.

Un suspect, un elev în vârstă de 14 ani, este în viaţă şi a fost reţinut în urma schimbului de focuri de la liceu, a mai spus Chris Hosey într-o conferinţă de presă. Suspectul, care se numeşte Colt Gray, s-a predat forţelor de ordine imediat după ce a fost încolţit, a spus Hosey. El va fi acuzat de crimă şi va fi tratat ca un adult, a precizat oficialul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Forţele de ordine au declarat anterior că presupusul trăgător este elev la Apalachee High School.

El a fost reţinut de ofiţerul pentru resurse şcolare care era alocat instituţiei (un poliţist care se ocupă de siguranţa şi prevenirea infracţionalităţii în şcoli - n.r.). „Evident, trăgătorul era înarmat, iar ofiţerul nostru de resurse şcolare a intrat în luptă cu el şi trăgătorul şi-a dat seama rapid că, dacă nu renunţă, se va termina cu un OIS - împuşcături implicând un ofiţer. A renunţat, s-a aşezat la pământ şi adjunctul l-a luat în custodie", a declarat Jud Smith. şeriful comitatului Barrow.

Incidentul s-a petrecut în Winder, un oraş din comitatul Barrow, aflat la o oră de Atlanta, în statul american Georgia

Şeriful comitatului Barrow, Jud Smith, a vorbit despre un „eveniment plin de ură”,„răul în formă pură”,  care a avut loc la şcoală. El a declarat că va dura „mai multe zile” pentru a determina ce s-a întâmplat cu exactitate.

Primul apel care raporta un „trăgător activ” a venit în jurul orei locale 10:30 a.m., a spus Smith.

Hosey a declarat că ofiţerii de aplicare a legii şi doi ofiţeri de resurse şcolare au răspuns la faţa locului la câteva minute după ce au fost alertaţi cu privire la împuşcături.

Oficialii nu ştiu să existe vreo legătură între presupusul trăgător şi victime, a mai declarat şeriful. „Niciuna de care să am cunoştinţă”, a adăugat şeriful Jud Smith răspunzând la întrebarea unui reporter.

Chris Hosey, directorul Biroului de Investigaţii din Georgia, a declarat că o parte a anchetei se concentrează pe „examinarea fiecărui aspect legat de acest individ, de legătura sa cu şcoala”.

Potrivit şerifului comitatului Barrow, Jud Smith, oficialii au fost în contact şi cu familia presupusului trăgător, dar şeriful nu a oferit detalii.

Şcolile din comitatul Barrow vor fi închise pentru restul săptămânii şi vor fi disponibile servicii de consiliere psihologică.

„Am fost la şcoală în acest sistem şcolar. Copiii mei merg la acest sistem şcolar. Sunt mândru de acest sistem şcolar. Mă doare inima pentru aceşti copii, mă doare inima pentru comunitatea noastră, dar vreau să fie foarte clar că ura nu va învinge în acest comitat. Vreau ca acest lucru să fie foarte clar şi cunoscut. Dragostea va prevala asupra a ceea ce s-a întâmplat astăzi, vă asigur de asta", a spus şeriful Smith.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.