Suedia a anunţat sâmbătă că îşi închide ambasada din Beirut, Liban, după ce a sfătuit mii dintre cetăţenii săi să părăsească ţara, pe fondul temerilor legate de o conflagraţie regională dincolo de Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asasinatele unor oficiali Hamas şi Hezbollah din această săptămână, atribuite Israelului, au amplificat tensiunile regionale.

"Ministerul Afacerilor Externe a cerut personalului să părăsească Beirutul şi să meargă în Cipru şi (...) planifică un transfer temporar al ambasadei sale", a declarat ministrul suedez de Externe Tobias Billstrom pentru radioul suedez.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Decizia a fost luată "iniţial pentru luna august, dar ar putea fi prelungită în funcţie de situaţia de securitate", a adăugat el, precizând că ministerul "urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei".

Potrivit acestuia, până la 10.000 de cetăţeni suedezi ar fi putut călători în Liban în această vară, sfidând avertismentul de călătorie în vigoare în această ţară din octombrie 2023.

"Îi invit pe suedezii care se află în Liban să părăsească ţara prin toate mijloacele posibile, cât încă mai pot", a adăugat ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.