Totalul deceselor provocate de Covid-19 în Statele Unite a depăşit 100.000, după patru luni de la depistarea primului caz, iar cel al contaminărilor a ajuns la 1,69 de milioane, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

SUA au înregistrat cel mai mare număr de cazuri - 30% din total - şi de decese între toate statele lumii.

Primul caz a fost raportat în statul Washington pe 21 ianuarie. 

Bilanţul deceselor este acum de 100.442. Totuşi, SUA se situează, ca rată a mortalităţii, în urma Belgiei, Marii Britanii, Franţei şi Irlandei. 

Douăzeci de state au raportat o creştere a numărului de cazuri în săptămâna încheiată duminică, arată un studiu Reuters. Între ele, Carolina de Nord, Wisconsin şi Arkansas.

Unul dintre cele mai afectate state de la începutul epidemiei aici este New York, unde au fost înregistrate peste 29.000 de decese.

Preşedintele Donald Trump insistă că, fără acţiunile administraţiei sale, bilanţul deceselor în SUA ar fi fost de 25 de ori mai mare, deşi criticii l-au acuzat că a răspuns târziu la criza sanitară.

Iniţial, preşedintele republican a minimalizat pandemia, comparând-o cu un sezon de gripă. În luna februarie, el a spus că SUA au coronavirusului „sub control”, iar în aprilie, că „o să dispară în mod miraculos”.

El a prezis, mai întâi, că vor fi 50.000 - 60.000 de decese, apoi 60.000 - 70.000, ulterior susţinând că vor fi „cu mult sub 100.000”. Trump nu a comentat, deocamdată, în vreun fel noul bilanţ.

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus în Wuhan (China) la finalul anului trecut, au fost înregistrate peste 5,69 de milioane de cazuri şi 355.688 de decese, potrivit Johns Hopkins University.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.