Statele Unite anunţă luni că oferă o recompensă de până la 2,5 milioane de dolari în schimbul oricărei informaţii care să permită arestarea şi condamnarea unui presupus hacker belarus, Volodimir Kadariia, în vârstă de 38 de ani, cu privire la răspândirea malware-ului Angler, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Volodimir Kadariia a fost inculpat în iunie 2023 de către justiţia americană.

Anunţul cu privire la recompensă a fost făcut într-un comunicat de către Departamentul Trezoreriei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Alt cetăţean ucraineano-belarus,, vizt de aceeaşi procedură, Maksim Silnikau, în vârstă de 38 de ani, a fost extrădat în iulie din Polonia către Statele Unite.

Ei sunt acuzaţi de faptul că au piratat computerele a milioane de persoane, fără ca acestea să ştie, din octombrie 2013 şi până în martie 2022, pe care au instalat software-ul Angler, permiţând astfel unor hackeri să preia controlul de la distanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.