Ucraina nu va avea noi restricţii privind utilizarea armelor americane împotriva forţelor nord-coreene în cazul în care acestea ar intra în luptă împotriva forţelor ucrainene, a declarat luni Pentagonul, care a estimat că 10.000 de soldaţi nord-coreeni au fost desfăşuraţi în estul Rusiei pentru antrenamente, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„O parte dintre aceşti soldaţi s-au apropiat deja de Ucraina şi suntem din ce în ce mai îngrijoraţi că Rusia intenţionează să folosească aceşti soldaţi în luptă sau pentru a sprijini operaţiunile de luptă împotriva forţelor ucrainene în regiunea rusă Kursk, în apropierea graniţei cu Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sabrina Singh.

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat anterior luni că unităţi militare din Coreea de Nord au fost desfăşurate în regiunea Kursk din Rusia, pe care forţele ucrainene au cucerit-o într-o ofensivă surpriză în vară.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Singh a refuzat însă să confirme prezenţa forţelor nord-coreene în Kursk. „Este probabil ca acestea să se deplaseze în acea direcţie spre Kursk. Dar nu am mai multe detalii încă”, a declarat Singh.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.