Iranul se pregăteşte să lanseze „în mod iminent” un atac cu rachete balistice asupra Israelului, potrivit unui oficial de rang înalt al administraţiei americane, care a avertizat marţi cu privire la „consecinţe grave” în cazul în care lovitura ar avea loc, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - CNN: SUA consideră că un atac din partea Iranului ar putea fi similar ca scop şi amploare celui din aprilie / Axios: Vor fi utilizate rachete balistice care pot ajunge în Israel în 12 minute, nu drone sau rachete de croazieră
CITEȘTE ȘI Ambasada SUA în Israel le cere personalului şi membrilor familiilor „să se adăpostească pe loc până la noi ordine”
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
CITEȘTE ȘI IDF: SUA au avertizat Israelul cu privire la un atac iranian iminent, nicio lansare nu a fost detectată încă. Focul iranian „va avea consecinţe”

Oficialul SUA, care a vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta despre acest subiect, a declarat că SUA sprijină în mod activ pregătirile defensive israeliene.

Acest anunţ vine după ce armata israeliană a avertizat marţi populaţia să evacueze aproape 25 de comunităţi libaneze de la frontieră, la câteva ore după ce a declanşat ceea ce a declarat a fi operaţiuni terestre „limitate” împotriva Hezbollah.

După atacurile din cursul nopţii, Israelul a efectuat marţi după-amiază încă cel puţin două lovituri aeriene în Dahieh, suburbie din sudul Beirutului, considerată fief al Hezbollah. Zgomotul loviturilor s-a auzit în tot oraşul şi au fost observate două coloane de fum care se ridicau din acest district. O dronă care zbura la joasă altitudine a fost auzită zburând deasupra Beirutului şi la Dahieh timp de cel puţin o oră înaintea loviturilor, a căror ţintă nu se ştie deocamdată care a fost, relatează The Guardian.

Pe de altă parte, Israelul a anunţat că va convoca „patru brigăzi de rezervă suplimentare pentru misiuni operaţionale în zona nordică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.